Knežević: Za nezakonito čitanje bi trebalo smijeniti Katnića

"Valjda je nakon objavljivanja moje prepiske sa advokatom Rodićem, a na koju se Katnić poziva tražeći da mi se oduzme pasoš, svakom u Crnoj Gori jasno da je Goranu Rodiću montiran proces za kaznu što je prihvatio da me brani"
73 pregleda 12 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.07.2017. 13:48h

Protivzakonito čitanje privatne korespodencije između advokata i njegovog klijenta nezavisnom pravosuđu bio bi dovoljan razlog za smjenu glavnog specijalnog tuzioca Milivoja Katnica, ali je u Crnoj Gori to razlog za uvođenje mjera nadzora i oduzimanja mog pasoša i sprovođenje mjera tajnog nadzora nad Goranom Rodićem i montiranje istrage protiv tog časnog i ničim kompromitovanog čovjeka, kazao je "Vijestima" predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Kneževic.

On je to saopštio nakon što su "Vijesti" objavile da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tražilo je da njemu i Andriji Mandicu oduzmu pasoši zbog sms prepiske između Kneževića i njegovog branioca Gorana Rodića, pronađene u advokatovom oduzetom telefonu.

Rodićev telefon oduzet je krajem juna po nalogu SDT, koje ga sumnjiči da je u predmetu A2A počinio krivično djelo davanje mita putem podstrekivanja, sto je advokat demantovao.

"Valjda je nakon objavljivanja moje prepiske sa advokatom Rodićem, a na koju se Katnić poziva tražeći da mi se oduzme pasoš, svakom u Crnoj Gori jasno da je Goranu Rodiću montiran proces za kaznu što je prihvatio da me brani. I upravo koristeći taj montirani proces protiv advokata Rodića, Milivoje Katnić mu oduzima telefone, računare i lap topove kako bi u stvari imao uvid u moju i njegovu komunikaciju. Naravno, iako je to protivzakonito, Katnić se javno, u zahtjevu za oduzimanje mog pasoša, poziva da je čitao našu privatnu korespondenciju od 20. juna u kojoj smo po njegovom tumačenju planirali opstrukciju postupka. Zato sam bio prinuđen da čitavoj crnogorskoj javnosti stavim na uvid našu prepisku, i neka građani Crne Gore procijene kakvu smo to destrukciju planirali", kazao je Knežević "Vijestima".

Knežević je objasnio da je Rodiću otkazao punomoć 'zbog neviđene hajke i montiranog procesa protiv njega'.

Ocijenio je da se advokat našao u takvoj situaciji samo zbog toga što je bio njegov branilac.

"Narednih dana ću odlučiti ko će me zastupati u daljem toku postupka. Ono što je sigurno, bez obzira na opstrukcije na koje nailazim, neću tražiti odlaganje ročišta iako na to imam pravo... Zahtjev da mi se kopiraju spisi predmeta zatražio sam još 19. maja, a dobio sam ih tek 10. jula, devet dana pred zakazani početak suđenja. Od dana podizanja optužnice 15. aprila nailazim na sve moguće vidove opstrukcije koji se odnose na uvid u spise predmeta, jer je očigledna namjera da na prvom ročištu odbrana bude u neravnopravnom položaju u odnosu na tužilaštvo", kazao je on.

Bonus video: