SNP PG: Damjanović da vrati poslanički mandat

Iz Odbora SNP Glavnog grada su kazali i da je za svaku osudu, kako su rekli neprimjereno i vulgarno ponašanje Željka Vujotića, člana ovog odbora i Andrije Ćetkovića, predsjednika SNP Ulcinj, prema portparolki SNP i članici Odbora Glavnog grada Slađani Kaluđerović
100 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.07.2017. 14:00h

Od Aleksandra Damjanovića je zatraženo da vrati poslanički mandat Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) sa čije je liste izabran u parlamentu, saopštio je danas Opštinski odbor SNP Podgorica.

Iz SNP Podgorica su dodali da su na osnovu odluka Glavnog odbora SNP od 25. juna, započeli aktivnosti na realizaciji konkretnih obaveza u susret Osmom kongresu SNP.

"Odlučeno je da se u svim osnovnim organizacijama SNP Glavnog grada održe sastanci na kojima će biti predlagani kandidati za predsjednika partije, delegati-predstavnici za Osmi kongres, kandidati za članove novog Glavnog odbora, koji će tajnim glasanjem biti izabrani na sledećoj sjednici, kao i predstavnici za Nadzorni odbor i Statutarnu komisiju. U skladu sa odlukom Glavnog odbora SNP od 11. maja, a zbog kršenja Statuta partije, konstatovan je prestanak svih funkcija Aleksandra Damjanovića u SNP, odnosno prestanak članstva u Odboru Glavnog grada, Izvršnom odboru Glavnog grada, kao i u mjesnoj organizaciji", navodi se u saopštenju SNP Podgorica.

Iz Odbora SNP Glavnog grada su kazali i da je za svaku osudu, kako su rekli neprimjereno i vulgarno ponašanje Željka Vujotića, člana ovog odbora i Andrije Ćetkovića, predsjednika SNP Ulcinj, prema portparolki SNP i članici Odbora Glavnog grada Slađani Kaluđerović.

"Takođe je osuđeno ponašanje jedne male grupe članova Odbora SNP-a Glavnog grada, okupljene oko potpredsjednika Spasoja Papića, koji su od samog početka sastanka tražili razlog da se on odloži ili prekine. Kada nijesu uspjeli u tome, oni su napustili sastanak, što jasno ukazuje da su sve vrijeme dobijali instrukcije van sale. Odbor SNP Glavnog grada je ukazao na važnost očuvanja partije, uz podsjećanje da je SNP i ranije imao problema, ali ih je uspješno prevazilazio. Zato se s pravom očekuje jedinstvo u partiji, a garancija tome treba da bude Osmi kongres", zaključuje se u saopštenju SNP Podgorica.

Bonus video: