Demos: Rukovodostvo Odbora Glavnog grada širi propagandu, ili ne poznaju Statut

Ukoliko Statut pažljivije pročitaju, kazali su, saznaće da su za zakazivanje Skupštine potrebna najmanje tri još neispunjena uslova
55 pregleda 0 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 11.07.2017. 15:21h

Svrstavajući se u pučističku grupu Gorana Danilovića i Gorana Radonjića, bivših funkcionera Nove srpske demokratije, s ciljem razbijanja Demosa, rukovodstvo odbora Glavnog grada je danas saopštilo nekoliko propagandnih insinuacija u želji da naprave konfuziju u javnosti, ili možda samo ne poznaju dovoljno Statut partije čiji su članovi, saopšteno je iz Demosa.

Odbor Glavnog grada Demosa ranije danas najavio je da će podržati inicijativu članova Glavnog odbora kojom se zahtijeva vanredna izborna skupština stranke.

Ukoliko Statut pažljivije pročitaju, kazali su, saznaće da su za zakazivanje Skupštine potrebna najmanje tri još neispunjena uslova.

"Prva dva se odnose na Glavni odbor, koji prema članu 33 punovažno odlučuje na sjednici, koje Danilovićeva ekipa uporno izbjegava. Pored ovog neispunjenog uslova, nije skupljena ni adekvatna većina, što se lako može utvrditi uvidom u dokumentaciju ukupnog broja članova Glavnog odbora i broja prikupljenih potpisa. O metodama korišćenim prilikom prikupljanja tih potpisa ovom prilikom nećemo," stoji u saopštenju.

Treće, dodaju, član 26 Statuta prije održavanja Skupštine zahtijeva njeno konstituisanje i izbor delegata, nakon čega se može odrediti datum njenog održavanja. Takođe, naglasili su, prema Statutu i stom članu, Izvršni odbor čiji je predsjednik Goran Danilović je dužan da Glavnom odboru predloži kriterijume za biranje delegata.

"Iz navedenog proizilazi da izbjegavanjem učestvovanja na sjednicama Glavnog odbora i Predsjedništva i nepreuzimanjem neophodnih radnji kao uslova za održavanje vanredne skupštine, upravo Danilović i Radonjić kao njeni navodni glavni zagovornici sve čine da do njenog održavanja, na bazi statutarnih normi, ne dođe," zaključuje se u saopštenju Demosa.

Bonus video: