Demos Podgorica traži vanrednu izbornu skupštinu stranke

"Osuđujemo istupe pojedinih funkcionera Demosa u kojima se iznose neistine i uvrede na račun potpisnika inicijative za vanrednu izbornu skupštinu", istakla je Pavićević
128 pregleda 37 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 11.07.2017. 12:32h

Odbor Glavnog grada Demosa podržaće inicijativu članova Glavnog odbora kojom se zahtijeva vanredna izborna skupština stranke.

Članica predsjedništva gradskog odbora Demosa Snježana Pavićević je kazala da su takvu odluku donijeli nakon sastanka rukovodstva Odbora Glavnog grada u proširenom sastavu, na kome su zaključili da su dužni da, osim unutar stranke, i javno iskažu stav u vezi problema u partiji i načinu njihovog rješavanja.

"Ta inicijativa je demokratska i statutarna. Ona otvara put da Demos izađe iz duboke krize i da postane ono što članovi i simpatizeri žele - snažna stranka koja će značajno uticati na političke procese u Crnoj Gori”, kazala je Pavićević na konferenciji za medije.

Pavićević je ocijenila da je Statutom partije skupština definisana kao "najviše programsko, statutarno i izborno tijelo", te je zato demokratski i pravedno da se na vanrednoj skupštini raspravi o svemu i donesu odgovarajuće odluke.

"Osuđujemo istupe pojedinih funkcionera Demosa u kojima se iznose neistine i uvrede na račun potpisnika inicijative za vanrednu izbornu skupštinu. To ne samo da nije neprimjereno, nego predstavlja negaciju onoga što Demos jeste i što kao članovi zastupamo i u šta vjerujemo”, istakla je Pavićević.

Ona je kazala da osuđuju i pokušaje da se kriza u Demosu predstavi kao razdvajanje prema bilo kojoj pripadnosti ili prema identitetskim pitanjima.

"Da bismo gradili Crnu Goru kao društvo koje njeguje različitosti, najprije se u našoj stranci mora njegovati tolerancija i politička kultura”, ocijenila je Pavićević.

Bonus video: