SNP: Šćekić bi da trguje funkcijom predsjednika, ali procedura je sasvim jasna

Kako su rekli, SNP je demokratska stranka i sve kandidature, koje budu u skladu sa procedurom, su dobrodošle
81 pregleda 8 komentar(a)
SNP, Foto: Facebook.com
SNP, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 09.07.2017. 16:00h

Repriza okupljanja sljedbenika Aleksandra Damjanovića, organizovanog u cilju otvorenog puča u Socijalističkoj narodnoj partiji, imala je isti neslavni kraj kao i prethodni „sastanak“ na istu temu, odnosno završila se novim fijaskom, saopštili su iz Socijalističke narodne partije.

Tako se, navode, od 152 člana Glavnog odbora SNP-a na okupljanju pojavilo svega 40.

"S druge strane, ne iznenađuju nas žalopoljke Damjanovićevih sledbenika koji sada glume priču o pomirenju i jedinstvu dok istovremeno svakodnevno, na sve načine, vrijeđaju SNP i uspostavljaju nove ultimatume," rekli su iz SNP.

Podsjetili su da se lista kandidata za predsjednika SNP-a, koji će biti izabran na Osmom kongresu 13. avgusta, utvrđuje na Glavnom odboru između 5. i 9. avgusta. Kako su rekli, SNP je demokratska stranka i sve kandidature, koje budu u skladu sa procedurom, su dobrodošle.

"Razumijemo nervozu Dragoslava Šćekića, koji se samokandidovao u medijima prije otvaranja postupka, što bi sad, po uzoru na svoje mentore iz DPS-a, da trguje svim i svačim, pa čak i funkcijom predsjednika SNP-a," kazali su iz stranke.

Kako ističu, kandidate za predsjednika predlaže isključivo članstvo SNP-a, a predsjednika bira kongres.

"To je jasna procedura o kojoj se ne pregovara. Vrijeme ultimatuma je prošlost. Iskreni i časni članovi SNP-a, koji su svih prethodnih godina bez ikakvog interesa bili uz svoju stranku, ne prihvataju da budu izmanipulisani i iskorišćeni za tuđe interese. Oni će sami na kongresu odlučiti koga žele za predsjednika SNP-a," kazali su u saopštenju.

Jasan je, smatraju, s druge strane, i pokušaj Damjanovićevih sljedbenika da "pilatovski operu ruke od svoje prošlosti, odnosno da se zaboravi šta su sve godinama unazad radili, ne bi li nanijeli što je moguće veću štetu SNP-u."

"Njihovo licemjerje samo potvrđuje ispravnost odluke o zakazivanju Osmog kongresa, na kojem ćemo staviti tačku na pokušaje urušavanja partije i krenuti putem stabilizacije i jačanja SNP-a, jer Crnoj Gori treba partija koja se dosledno zalaže za vladavinu prava i državu socijalne pravde," zaključili su iz Socijalističke narodne partije.

Bonus video: