Gzimu Hajdinagi prijeti kazna do 2.000 eura

Bivši ministar i gradonačelnik Ulcinja je član Izvršnog odbora Nacionalne turističke agencije
191 pregleda 0 komentar(a)
Gzim Hajdinaga, Foto: Arhiva Vijesti
Gzim Hajdinaga, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.07.2017. 13:29h

Nosilac liste Albanske koalicije “Sa jednim ciljem” na parlamentarnim izborima i član Izvršnog odbora nacionalne turističke agencije Gzim Hajdinaga, nije na vrijeme dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije izvještaj o imovini i mogao bi biti kažnjen iznosom od 500 do 2.000 eura.

Agencija je na svom sajtu objavila da Hajdinaga, bivši gradonačelnik Ulcinja i ministar ljudskih i manjinskih prava, nije u propisanom roku dostavio izvještaj o imovini te da je tako prekršio Zakon o sprječavanju korupcije. U odluci se navodi da Hajdinaga nije dostavio izvještaj o imovini do kraja marta, te da mu je Agencija 15. maja uputila zahtjev da se u pisanoj formi izjasni. Navodi se da je Hajdinaga u četvrtak došao na usmenu raspravu te da je tokom rasprave rekao da nije znao da kao član Izvršnog odbora Nacionalne turističke agencije treba da dostavi izvještaj o imovini. “Te da je to jedini razlog zbog čega nije dostavio izvještaj o prihodima i imovini, kao i da će naknadno ispoštovati zakonsku obavez i dostaviti izvještaj Agenciji”, navodi se u odluci.

Zakon o sprečavanju korupcije propisuje kaznu od 500 do 2.000 eura za funkcionere koji u toku vršenja javne funkcije ne podnese Izvještaj jednom godišnje, do kraja marta u tekućoj godini za prethodnu godinu.

Bonus video: