URA: Milošević dobio na sudu, "Informer" da mu plati 3.000 eura

„U crnogorskom društvu je jako teško nositi se sa bremenom laži i kleveta, direktno uperenih protiv moje ličnosti, a produkovanim isključivo u cilju diskreditacije mog opozicionog djelovanja. Uvezeni medijski šljam aktuelne vlasti je, i prije ove presude, dobio šta zaslužuje - jer list “Informer” više ne izlazi u Crnoj Gori"
81 pregleda 0 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: URA
Rade Milošević, Foto: URA
Ažurirano: 08.07.2017. 12:43h

Politički direktor Građanskog pokreta URA, Rade Milošević dobio je sudski spor po tužbi protiv lista “Informer” zbog neosnovanog, neprovjerenog i lažnog pisanja u tom listu od 11. jula 2017. godine. Informer je pisao da je Milošević, koji je jedno vrijeme bio radno angažovan u Upravi za kadrove “protjeran iz te institucije zbog krađe telefona”, a da je prestupe imao i kao maloljetnik. Tu vijest prenosila je i Televizija Pink u svojoj informativnoj emisiji „Minut, dva“.

Međutim, sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Dijana Rovčanin donijela je presudu po kojoj je list “Informer” prekršio novinarski kodeks, a Miloševiću nanio duševne bolove zbog povrede ugleda i časti. Presudom list Informer je dužan da Miloševiću isplati 3.000 eura.Milošević je iskazao zadovoljstvo navedenom presudom, ali i istakao da drugi ishod nije ni očekivao.

„U crnogorskom društvu je jako teško nositi se sa bremenom laži i kleveta, direktno uperenih protiv moje ličnosti, a produkovanim isključivo u cilju diskreditacije mog opozicionog djelovanja. Uvezeni medijski šljam aktuelne vlasti je, i prije ove presude, dobio šta zaslužuje - jer list “Informer” više ne izlazi u Crnoj Gori. Ovo je još jedna pobjeda u borbi za građenje demokratske, građanske i pristojne Crne Gore, u kojoj će Demokratska partija socijalista (DPS) završiti na isti način kao i njihov propagandni medijski šljam“, naveo je Milošević.

Bonus video: