Medojević: "Orlov let" je bio lažni državni udar da se disciplinuju Albanci da podržavaju lopovski DPS

"Anton Siništaj se sjetio moje podrške kada je on bio predmet političkog progona 2006. i danas je on podržao mene", kazao je Medojević
344 pregleda 40 komentar(a)
Nebojša Medojević, Anton Siništaj, Foto: Pokret za promjene
Nebojša Medojević, Anton Siništaj, Foto: Pokret za promjene
Ažurirano: 08.07.2017. 12:01h

Anton Siništaj, kojeg je zločinački režim Mila Đukanovića, zajedno sa njegovim ocem i grupom opozicionih Albanaca, zvjerski pretukao i mučio u kazamatima, u akciji "Orlov let" 2006 godine , dočekao me danas u Tuzima i dao mi podršku, saopštio je danas Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene (PzP).

Medojević je kako je je saopšteno iz PzP danas boravio u Tuzima, u posjeti porodici Siništaj.

"Ja sam 2006. bio jedini političar u Crnoj Gori koji im je dao podršku i protestovao protiv zvjerskog mučenja u politički montiranom procesu. Cilj akcije "Orlov let" koja je izvedena jedan dan prije izbora, je bio da se spriieči dobijanje jednog opozicionih mandata u Malesiji i pad režima Đukanovića. To je bio takođe lažni državni udar, koji je režim iskoristio da disciplinuje Albance da podržavaju lopovski DPS i da spriječe gubitak vlasti. Anton Siništaj se sjetio moje podrške kada je on bio predmet političkog progona 2006. i danas je on podržao mene. Crna Gora još čeka prvu vlast koja neće progoniti, hapsiti i ubijati ljude samo zbog toga što drugacije misle.Samo hrabro. Samo složno", kazao je Medojević.

Poslanici DF su u četvrtak napustili zgradu Skupštine Crne Gore u kojoj su boravili nedjelju dana, pošto su poslanici vladajuće koalicije glasali za ukidanje imuniteta Medojeviću kojeg Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za pranje novca.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković dao je takođe u četvrtak specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću obavezujuće Upustvo za postupanje kojim traži da se ne određuje pritvor Medojeviću.

Bonus video: