Demokrate osudile napade na Vijesti: Jasno je da žele da uskrate pravo na slobodu informisanja

"Da je Crna Gora, kojim slučajem, demokratska država, njeni nadležni organi bi imali mehanizme kojima bi se sa ovakvim pojavama već izborila na adekvatan način "
1305 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Demokratska Crna Gora osudila je hakerske napade na portal „Vijesti“. U toj partiji ocjenjuju da je sasvim očigledno da se napadi javljaju u vezi sa aktuelnim dešavanjima na crnogorskoj političkoj sceni.

"Jasno je da iza svega stoji namjera da se na ovaj način građanima Crne Gore uskrati pravo na slobodu informisanja, naročito o aferi „Koverat“ koja posljednjih nedjelja drma crnogorsku javnost", navode Demokrate.

Pozivaju Upravu policije da saopšti dokle se sa tim radnjama stiglo i zašto se sada o tome ćuti.

"Da je Crna Gora, kojim slučajem, demokratska država, njeni nadležni organi bi imali mehanizme kojima bi se sa ovakvim pojavama već izborila na adekvatan način, koji bi zaštitio prava građana, ali i elektronskih medija u Crnoj Gori. Pošto Crna Gora, po svemu što vidimo da se događa, demokratska država nije, niti su njene institucije, zarobljene kakve jesu, u stanju da se nose sa ovakvim izazovima, molimo ambasadu Evropske unije, SAD-u i drugim predstavnicima medjunarodne zajednice da one upute poziv crnogorskim službama da istraže i obznane ko je kriv za to što se, u jeku najstrašnije afere posljednjih godina, vrše hakerski napadi na portal koji se na profesionalan i objektivan način bavi ovom aferom u interesu svih građana Crne Gore koji imaju pravo da znaju šta se događa u njihovoj zemlji", navode Demokrate.

Bonus video: