SNP Kotor: "Poslaniku Prve banke“ nećemo dozvoliti da ruši partiju

"Tražili ste Glavni odbor, ali kad je zakazan – pobjegli ste sa sjednice. Tražili ste kongres, ali sad kad je zakazan – sve radite da minirate njegovo održavanje. Koja je to muka na vas"
3 komentar(a)
SNP, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
SNP, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 07.07.2017. 14:49h

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije Kotor započeo je, na osnovu odluka Glavnog odbora od 25. juna, aktivnosti na realizaciji konkretnih obaveza u susret Osmom kongresu SNP-a, zakazanom za 13. avgust.

OO SNP Kotor je, kako je saopšteno, jednoglasno donio odluke o kriterijumima, broju i načinu izbora predstavnika za Osmi kongres iz te opštinske organizacije i dao punu podršku politici stabilizacije i jačanja partije koju je utvrdio Glavni odbor zakazivanjem kongresa.

"Niko nema pravo i nikome neće biti dozvoljeno da ruši budućnost SNP-a. Posebno ne „poslaniku Prve banke “ kako su mnogi u javnosti okarakterisali Aleksandra Damjanovića, a što je, nažalost, više puta potvrđeno u praksi. Znamo da je Damjanoviću strašno smetalo to što je SNP Kotor izašao samostalno na lokalne izbore, koji su održani istovremeno sa parlamentarnim, i svojim rezultatom pokazao stvarnu snagu SNP-a u koaliciji Ključ, koja je nastala kao posledica ucjene Damjanovića da će otvoriti raskol u partiji pred izbore ukoliko se ne uđe u tu koaliciju Količina političkog, ali i ljudskog licemjerja Damjanovića najupečatljivije je iskazana kada je na dvije sjednice Glavnog odbora SNP-a, pred više od 100 svjedoka, nekoliko puta ponovio da neće više da bude poslanik, niti poslanički kandidat, a onda na sledećoj sjednici, čim je zakučio dobro mjesto na listi, bio prvi koji je potrčao da potpiše izjavu o prihvatanju kandidature. Damjanović se pred svjedocima takođe kleo da nikad više neće biti na istoj listi sa Srđanom Milićem, a onda je trčeći prihvatio da mu kao drugi na listi čuva leđa. Sad je jasno da je Damjanovićeva ucjena oko Ključa rađena iz više razloga – da se SNP-u napravi što veća šteta, da se ucjenom stigne do visoke pozicije na listi, dokopa poslaničkog mandata i onda ga ukrade. Damjanović, koji je dobrovoljno ili ne, pristao da igra kako DPS svira, nakon što je oteo poslanički mandat SNP-u, sada je umislio da pučem može da otme i partiju. Taj film, međutim, neće gledati, bez obzira na svu moguću logističku podršku koju dobija od dijela DPS-a i njima bliskih tajkuna", navodi se u saopštenju OO SNP Kotor.

Dodaje se da će iskreni članovi SNP-a znati da na Kongresu stave tačku na namjerno pravljenje štete SNP-u.

"Svjesni toga, Damjanović i njegovi malobrojni sledbenici se svim silama trude da spriječe održavanje Osmog kongresa. Ali, sve im je uzalud. Članovi Glavnog odbora iz opštinske organizacije Kotor poručuju kolegama, kojima je postala navika da preko medija traže sjednice Glavnog odbora, a da zatim sa sjednica pobjegnu - ne uznemirivajte nas pismima i mejlovima, nego poradite na svom vaspitanju. Tražili ste ostavku predsjednika Srđana Milića – podnio je ostavku, ali je vi sad ne priznajete. Tražili ste Glavni odbor, ali kad je zakazan – pobjegli ste sa sjednice. Tražili ste kongres, ali sad kad je zakazan – sve radite da minirate njegovo održavanje. Koja je to muka na vas", zaključuje se.

Bonus video: