DF: Lideri planirali da idu u Evropu da pričaju o teroru, zbog pasoša da reaguje i Srbija

"Predsjedništvo Demokratskog fronta zaključilo je na današnjoj sjednici da se progon DF-a u režiji Mila Đukanovića, Milivoja Katnića i pojedinaca iz Višeg suda odvija nesmanjenom žestinom i da je stanje ostrašćenosti, mržnje i esktremizma u koje su zapale ove osobe izuzetno opasno za mir i stabilnost u Crnoj Gori"
102 pregleda 66 komentar(a)
Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.07.2017. 19:40h

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević su imali planove da u narednim danima posjete više glavnih evropskih gradova kako bi govorili o, kako kažu, državnom teroru crnogorskog režima, saopšteno je iz Predsjedništva DF.

Viši sud je ranije danas oduzeo pasoše Mandiću i Kneževiću.

"Predsjedništvo Demokratskog fronta zaključilo je na današnjoj sjednici da se progon DF-a u režiji Mila Đukanovića, Milivoja Katnića i pojedinaca iz Višeg suda odvija nesmanjenom žestinom i da je stanje ostrašćenosti, mržnje i esktremizma u koje su zapale ove osobe izuzetno opasno za mir i stabilnost u Crnoj Gori. Nakon jučerašnje odluke VDT-a, očigledno je kod Mila Đukanovića i njegovog poslušnika Katnića eskalirao bijes i odmah se pristupilo ,,kontramjerama'' i novim elementima progona DF-a. DPS i njen lider su već više puta u zadnjih par godina izdali i prodali svoje najbliže saradnike, poput nekadašnjeg predsjednika SCG Svetozara Marovića, za koga svi u CG znaju da nije veći kriminalac od šefa njegove partije i šefovog brata, pa su računali da taj nečasni duh izdaje, prodaje i nesojluka važi za sve u CG", navodi se u saopštenju.

Oni navode da je iznenađenje bilo strašno "kada su se suočili sa činjenicom da DF nije samo koalicija različitih nacionalnih i političkih subjekata, već da je struktura koja ima porodičnu solidarnost i snažno stoji iza svakog svoga člana i spremni su po svaku cijenu da brane čast i dostojanstvo."

"Ponosni smo što smo izgradili takvo međusobno poštovanje i što imamo konkretan plan za uspostavljanje drugačije CG, oslobođene od nemorala, kriminala, izdaje i korupcije. U kontekstu tog našeg plana promjena, lideri DF Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević, imali su namjeru da narednih dana posjete najvažnije međunarodne adrese u Berlinu, Briselu, Parizu i Londonu, kako bi sagovornike upoznali sa dubinom političke krize u CG i državnim terorom koji crnogorski režim vrši nad najjačom opozicionom grupacijom, DF-om. Lideri DF su prije ovih susreta željeli da posjete Zagreb i na relevantnim adresama obave razgovore vezano za montirani državni udar, svjedoka saradnika Sinđu, kao i lik i djelo njegovog nalogodavca koji se lažno predstavlja samo kao Specijalni državni tužilac, iako njegova biografija o njemu svjedoči nešto potpuno suprotno od te važne državne funkcije. Prema našim informacijama, podatak da će prvi sastanak lidera DF biti u Zagrebu došao je do ljudi iz režima i izazvao pravu pometnju i paniku, naročito kod Milivoja Katnića i njegovog šefa Mila Đukanovića, koji su nalogodavci i inspiratori ove afere. Nije teško zaključiti zbog čije nečasne prošlosti je Katnić toliko zabrinut sastancima koje su lideri DF-a planirali da održe na važnim međunarodnim adresama, i zato je trebalo na ovakav, grub i podao način to spriječiti. Međutim, samo neko ko je izgubio vezu sa realnošću i kome je drastično sužen nivo rasuđivanja može pomisliti da će ograničavanjem kretanja i represivnim mjerama onemogućiti da se utvrdi puna istina o pojedincima iz vrha pravosuđa i njihovim nezakonitim radnjama", dodaju lideri DF.

Smatraju da oduzimanje pasoša dobija posebnu dimenziju činjenicom "da se ova vrsta torture sprovodi nad srpskim političarima iz CG, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, pa predsjedništvo DF očekuje reakciju Srbije u ovom delikatnom nacionalnom i političkom, a ne pravosudnom slučaju."

"Kao prvu mjeru, očekujemo da Odbor za bezbjednost Skupštine Srbije utvrdi činjenice vezano za eventualne zloupotrebe djelova bezbjednosnih struktura Srbije u aferi državni udar od strane bezbjednosnih službi crnogorskog režima. Pošto suđenje za lažni državni udar počinje 19. jula, i kako će biti omogućeni direktni televizijski prenosi, SDT Milivoje Katnić će lično moći pred ukupnom crnogorskom javnošću da pokaže na kakvim činjenicama počiva ova podla, smiješna i montirana politička ujdurma", zaključuju iz DF.

Bonus video: