SDT očekuje velike opstrukcije na suđenju za državni udar

"Uprkos naporima SDT-a da što prije dođe do suđenja u slučaju državnog udara, ima naznaka da će tu biti velike opstrukcije, nedolaska okrivljenih na ročišta, zahtjeva za odlaganje...", rekao je izvor "Vijesti"
57 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2017. 05:30h

Specijalno državno tužilaštvo će, kao i u slučaju zabrane pritvaranja funkcionera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića, poštovati odluku vrhovnog državnog tužioca o pritvoru za Nebojšu Medojevića, jer on ima zakonsko pravo da je donese, a kad bi radilo suprotno kršilo bi zakon, rekao je sagovornik “Vijesti” upoznat sa stavom SDT-a.

"SDT radi u teškim okolnostima za Milivoja Katnića, tužioce i svoju funkcionalnu nadležnost, pod neviđenim pritiskom i različitim formama specijalnog rata. Uprkos naporima SDT-a da što prije dođe do suđenja u slučaju državnog udara, ima naznaka da će tu biti velike opstrukcije, nedolaska okrivljenih na ročišta, zahtjeva za odlaganje...", rekao je izvor "Vijesti", ne želeći da saopšti detalje.

Poslanici DF napustili su juče popodne zgradu Skupštine Crne Gore nedjelju dana nakon što je Medojeviću ukinut imunitet..

Odluci je prethodila naredba vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da se poslanik ne hapsi zbog sumnje da je prao novac, što je i bio uslov DF-a da napuste Skupštinu.

Odluka Stankovića uslijedila je poslije molbe predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića da se ne hapsi poslanik DF-a.

Bonus video: