Šofranac: Većina i dalje neupitna za vanrednu sjednicu Demosa

Ono što brine, smatra šef Komisije za pravna i adminitrativna pitanja Demosa, jesu način i razlozi zbog kojih "uže okruženje Miodraga Lekića vrši pritisak na članove GO Demosa, plašeći se Skupštine i za svoje pozicije"
127 pregleda 23 komentar(a)
Savo Šofranac, Foto: Demos
Savo Šofranac, Foto: Demos
Ažurirano: 06.07.2017. 10:48h

Informacije koje se iz manjinskog dijela Demosa dostavljaju "Vijestima" su netačne i poražavajuće za one koji se u grču plaše Skupštine Demosa, kazao je šef Komisije za pravna i administrativna pitanja Demosa, Savo Šofranac.

Kako je "Vijestima" ranije saopšteno, četvoro potpisnika inicijative Gorana Danilovića povuklo je svoj potpis zbog, kako su naveli, "dovođenja u zabludu povodom svrhe same inicijative".

"Na ovjerenom zahtjevu koji su stranačkom sekretarijatu dostavili dvoje članova predsjedništva u ime većine članova Glavnog odbora precizno je naznačeno da je prije predaje, što je bio rok za eventualno povlačenje potpisa, jedan član GO podnio ostavku, o čemu imamo i pisani dokaz, a jedan se povukao. Podnošenjem ostavke na članstvo u Demosu broj članova GO je smanjen na 82. Uz to, među onima koji nisu potpisnici postoje još najmanje dvoje čije ostavke nisu zavedene, a čime GO Demosa u sadašnjem trenutku nema više od 80 članova. Juče su se inicijativi za održavanje vanredne Skupštine zvanično i dobrovoljno, uz pisani akt, pridružila još dva člana GO čime je broj potpisa i dalje na istom nivou, a broj članova GO se nažalost smanjuje. Ni u jednom trenutku nije dovedana u pitanje većina koja traži Skupštinu," navodi Šofranac.

Ono što brine, dodaje on, jesu način i razlozi zbog kojih "uže okruženje Miodraga Lekića vrši pritisak na članove GO Demosa plašeći se Skupštine i za svoje pozicije."

"Ipak, čak ni prijeteći razgovori sa pojedincima u koje se na naše veliko razočaranje uključuje i gospodin Lekić, neće pomoći da ubjedljiva manjina uzurpira nadležnosti drugih stranačkih organa jer svojim ponašanjem samo udaljava ljude od sebe i predstavlja se u pravom izdanju. Ovakvi maniri nisu nikada bili mjera Demosa ali sada su postali pravilo. Naša poruka je jasna: ne plašite se većine u GO i Stranci i ne krijte se iza neimenovanih izvora," zaključuje Šofranac.

Bonus video: