Krapović: Mi gradimo, ne ugrađujemo se kao prethodna vlast

"Nama nije kao prethodnoj vlasti u Budvi cilj podizanje profita samo uske grupe koja ih je podupirala, pa je stoga Budva bila ophrvana partitokratijom i bujanjem organizovanih kriminalnih grupa"
115 pregleda 11 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Dragan Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 06.07.2017. 10:14h

Vrijedni projekti Opštine Budva su završeni, jer je nova vlast opredijeljena da gradi, a ne da se ugrađuje, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića.

Kako se navodi, nova opštinska vlasti u Budvi "u potpunosti je predana opštem dobru".

"O tome najbolje govore rezultati i ispunjavanje javnih političkih obećanja, na osnovu kojih je stečeno povjerenje građana. Katastrofalno zatečeno stanje, koje je iza sebe ostavila prethodna vlast, nije nas obeshrabrilo, već nam je bilo motiv više da svoj grad što hitnije i što efikasnije izvlačimo iz duboke i složene krize. Efikasna realizacija kapitalnih projekata je moguća zato što smo uveli red, zato što štedimo i zato što ne žalimo trud kad je u pitanju osiguranje onih dobara koja unapređuju dobrobit svih Budvana i Budvanki. Takođe, efikasna realizacija kapitalnih projekata je moguća zato što smo opredijeljeni da gradimo, a ne da se ugrađujemo.

U prethodnim mjesecima završeni su veoma značajni i vrijedni kapitalni projekti", navodi se u saopštenju kabineta Krapovića.

Posebno, kako su naveli, izdvajaju komunalno opremanje građevinskog zemljišta u zahvatu DUP-a "Dubovica", izmještanje kanalizacionog i vodovodnog kraka u naselju Boreti, kao i izgradnja potpornog zida za ulicu S-44, i izgradnja vodovodnog i kanalizacionog kraka.

"Pomenuti kapitalni projekti će u velikoj mjeri podići standard i funkcionalnost u ovim krajevima Budve. Završeno je i izvođenje građevinskih radova za postavljanje javne rasvjete na bulevaru koji spaja Budvu i Bečiće.

 Uvođenje reda i stvaranje funkcionalnih organizacionih pretpostavki, osim što su poboljšali kvalitet funkcionisanja javnog sektora, podižu sposobnost lokalne uprave da na efikasan način pruža javna dobra i usluge. Iako se susrećemo sa krupnim barijerama i limitima, u vidu nagomilanih problema koje je ostavila prethodna vlast, nećemo stati i nećemo odustati ni od finansijske stabilizacije, ni od uvođenja reda, ni od realizacije veoma značajnih kapitalnih projekata. U tom opredjeljenju, pored ostalog, se vidi najviši stepen demokratičnosti nove opštinske vlasti. Naime, nama nije kao prethodnoj vlasti u Budvi cilj podizanje profita samo uske grupe koja ih je podupirala, pa je stoga Budva bila ophrvana partitokratijom i bujanjem organizovanih kriminalnih grupa. Nama je osnovni cilj proizvodnja onih dobara i pružanje onih usluga u kojima uživaju svi Budvani i sve Budvanke bez obzira na bilo koju njihovu pripadnost ili posebnost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: