SDP: Purišić i Nurković uzeli majkama egzistenciju, a sebi dodali više hiljada eura

"Oni u tome ne vide nepravdu, oni ne vide da se time dodatno rugaju građanima a posebno majkama kojima su dali iluziju elementarne pravičnosti a onda im je zbog čuvanja fotelja uzeli"
151 pregleda 32 komentar(a)
Almir Rebronja, Foto: SDP
Almir Rebronja, Foto: SDP
Ažurirano: 05.07.2017. 15:49h

Vrh Bošnjačke stranke nakon ukidanja naknada majkama nastavlja da se bavi naknadama, ali ovoga puta naknadama koje sebi isplaćuju iz Budžeta Monteputa za „izuzetan doprinos“ prolasku kroz tunel Sozina, poručio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Almir Rebronja.

"Visoki funkcioneri BS sadašnji ministri Osman Nurković i Kemal Purišić isplatili su sami sebi, tj. preko svog partijskog druga, iznos od po oko 3 hiljade eura. To što su samo prije nekoliko dana majkama uzeli golu egzistenciju a sebi danas, na već ogromne ministarske plate, pridodaju još hiljada eura njima nije problem. Oni u tome ne vide nepravdu, oni ne vide da se time dodatno rugaju građanima a posebno majkama kojima su dali iluziju elementarne pravičnosti a onda im je zbog čuvanja fotelja uzeli", navodi Rebronja.

On se pita da lie vrh Bošnjačke stranke toliko obnevidio i izgubio dodir sa realnošću "da je spreman na sve ovo."

"S jedne strane nas iz Vlade uvjeravaju da se steže kaiš i da se zato moraju ukidati naknade i povećavati PDV, akcize, cijene osnovnih životnih namirnica, a s druge se dijeli i šakom i kapom – funkcionerima BS-a DPS i drugih satelita. Ružno je gospodo iz Bošnjačke stranke da se pokrivate imenom cijelog naroda u sprovođenju ovakvih nepravdi koje bodu oči svim građanima. Malo vam je sve to što ste uradili majkama, nego još i nastavljate trpajući u džepove vaših ministara i funkcionera hiljade eura. Naknada koju ste uzeli ravna je skoro godišnjoj prosječnoj penziji. Ako vi mislite da je to ispravno, svaka vam čast. Ali vjerujte sa svim tim što radite teško ćete više moći pred građane a posebno pred vaše doskorašnje birače. I mala je utjeha to što ste vi od svih pročitani spram nepravde koju činite građanima.

Bonus video: