DPS: Briga SDP-a političko licemjerje i parcijalna amnezija

U Bordu direktora MA, od osnivanje kompanije sve do kraha jedinstvenog SDP-a, odluke su, kako se dodaje, donosili i Ranko Krivokapić, Džavid Šabović, Rifat Rastoder, Izet Bralić, Almir Rebronja, Tufik Bojadžić, Jusuf Kalamperović i Ivan Brajović
78 pregleda 7 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 05.07.2017. 14:51h

Iznenadnu brigu Socijaldemokratske partije (SDP) za sudbinu Aerodroma Crne Gore i kompaniju Montenegro Airlines moguće je definisati isključivo kao vrhunsko političko licemjerje i parcijalnu amneziju, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

“Tokom 17 godina boravka u vlasti, SDP je značajno uticala na poslovanje ta dva preduzeća, posebno Aerodroma Crne Gore, jer je od osnivanja te kompanije 1999. godine do nedavno, na njenom čelu bio upravo kadar SDP-a, Milovan Đuričković. Dakle, punih 17 godina”, navodi se u saopštenju DPS-a.

U Bordu direktora MA, od osnivanje kompanije sve do kraha jedinstvenog SDP-a, odluke su, kako se dodaje, donosili i Ranko Krivokapić, Džavid Šabović, Rifat Rastoder, Izet Bralić, Almir Rebronja, Tufik Bojadžić, Jusuf Kalamperović i Ivan Brajović.

“Svih ovih godina, niti su se oglašavali, niti su primjećivali bilo kakve probleme u poslovanju i gomilanju dugova ni u preduzeću Aerodromi Crne Gore, ni u Montenegro Airlines-u”, rekli su iz DPS-a.

U DPS-u su ocijenili da kao i čitavu politiku Krivokapićeve "partijice u nestajanju", i njihov odnos prema te dvije kompanije karakteriše isključivo naknadna pamet, izbjegavanje odgovornosti, licemjerstvo i ulazudni pokušaji da izbrišu svoju ulogu u poslovanju ovih, ali i mnogih drugih preduzeća.

“Neka se SDP okane 'spašavanja' bilo čega u Crnoj Gori, jer nijesu ni sebe uspjeli da spasu. Crnogorska Vlada će se odgovorno odnositi prema daljem razvoju Aerodroma Crne Gore i Montenegro Airlinesa, bez potrebe da za taj posao traži pomoć 'eksperata' SDP-a. Što ste 'pomagali', 'pomagali' ste”, poručili su iz DPS-a.

Iz SDP-a su ranije kazali da je najava privatizacije Aerodroma Crne Gore još jedna u nizu štetnih ekonomskih mjera kojom bi se država lišila kapitalnog resursa i dodali da će spriječiti i tu poharu.

Poslanik SDP-a, Draginja Vuksanović, kazala je da su Aerodromi ekonomsko bogatstvo Crne Gore, sa monopolskom pozicijom koja garantuje sigurne ogromne prihode i profit za državu i građane.

Bonus video: