Radunović: Bila bi nebeska pravda da Medojević i DF budu razlog raskola u DPS-u

Predrag Bulatović je kazao da je danas dan kada VDT Ivica Stanković mora da iznese svoj stav
95 pregleda 63 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Printscreen
Slaven Radunović, Foto: Printscreen
Ažurirano: 05.07.2017. 09:45h

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je da bi bila nebeska prvda da Demokratski front i Nebojša Medojević budu razlog raskola u DPS-u.

"Vjervatno se i vama kao i nama čini da se nešto krupno dešava u DPS-u. Mislimo da bi bila i nebeska pravda da DF i posebno Nebojša Medojević budu razlog raskola u DPS-u i njihovog raspada", kazao je Radunović u današnjem live obraćanju iz Skupštine.

Poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović kazao je da Vujanović nije tražio pomilovanje Medojevića, već je tražio da se ne odrežuje pritvor lideru Pokreta za promjene i funkcioneru DF-a.

"DF ne traži da se ne vodi sudski postupak, DF traži da se histerija Milivoja Katnića ne materijalizuje, a histerija je lična mržnja na Nebojši Medojeviću i mržanja prema Demokratskom frontu sa ciljem da Nebojšu Medojevića pritvore suprotno Ustavu i zakonu. Medojević je vrlo jasno rekao da smo mi i kod ovakvih institucija spremni da se sa njima borimo iako je to neravnopravna borba, ali ne pristajemo na pritvor. Filip Vujanović koji ima po Ustavu i po zakonu pravo da pomiluje čaki i krive nije tražio pomilovanje. Filip Vujanović je tražio ono što traži DF, da se razmotri mogućnost da se ne određuje pritvor Medojeviću i to je nešto što Ivica Stankvoić mora da zna", rekao je Bulatović.

On je dodao da je danas dan kada VDT Ivica Stanković mora da iznese svoj stav.

"Mi želimo da poručimo sledeću stvar – DF je na izborima od građana dobio 80.000 glasova. Mogu da prave istraživanja kakva god hoće, u ovom trenutku DF u Sinđinoj Skupštini ima 18 poslanika. Bez 18 poslanika DF-a se ne može rješiti nijedna stvar u Crnoj Gori. Ivica Stanković treba da zna da je on izabran dominanto glasovima DPS-a i to u drugom pokušaju. Pozdravljamo što je u februaru izdao obavezujuća uputstva. Danas je dan kada on mora da se odredi sa svojim stavom - ili jedno ili drugo. DF je spreman i za jednu i za drugu odluku VDT, spremni smo na sve moguće namjere DPS-a. Mi ćemo u tokom dana pratiti sve što se dešava od strane VDT-a i svih onih koji ga pritiskaju i shodno tome ćemo donijeti odluku i saopštiti kad za to dođe trenutak o aktivnom odbrambenom potezu DF-a. Mi smo imali fazu, odvraćanja, imali smu fazu samoodbrane a DF je sad spreman da uđe u fazu odbrane. Mi ovdje branimo interese 80.000 građana CG koji su nas glasali. Nećemo dozovliti da Medojević bude uhapšen", poručio je Bulatović.

Bonus video: