DF: Darmanović i ANB stoje iza ankete CEDEM-a

U saopštenju se navodi da se zna zašto CEDEM i ANB žele da umanje snagu DF-a, a da podignu DPS
56 pregleda 28 komentar(a)
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Ažurirano: 04.07.2017. 12:12h

Demokratski front saopštio je da iza posljednje ankete CEDEM-a stoji vlast, prije svega ministar spoljnih poslova Srđa Darmanović ANB

Prema istraživanjima koje je sproveo CEDEM Demokratski front je treća po snazi partija u Crnoj Gori sa 11,6 odsto podrške, iza DPS-a (39) i Demokrata (19).

"Po starom običaju, u vrelim ljetnjim danima, javnost se zabavlja namještenim anketama CEDEM-a, iza kojih stoji vlast, prije svega vlasnik CEDEM-a Đukanovićev ministar spoljnih poslova Srđa Darmanović i njegova matična firma ANB. Vrlo prosto, u jednoj rečenici ćemo dokazati da se radi o neozbiljnim, štelovanim i lažnim podacima, kojima se želi napraviti šteta DF-u, i to uvidom u protekle ankete ovih komedijaša: CEDEM-Jul 2015.- DF- 5,8 odsto, novembar 2015- DF- 8,7, Jun 2016- DF – 11, 1, a na izborima u oktobru je DF osvojio preko 20 odsto. Dakle, shvatamo kad neko promaši tri-četiri odsto, ali kada promaši od deset do petnaest odsto onda se radi o lažovima, špijunima ili neznalicama. Ne treba posebno naglašavati da za ovakve laži bogat bakšiš dobijaju i oni koji ih kreiraju i oni koji ih plasiraju. Nije nikakva tajna koliko treba dati za naslovnu, a koliko za treću stranu, ili odgovarajuće mjesto na portalu", saopšteno je iz Demokratskog fronta.

U saopštenju se navodi da se zna zašto CEDEM i ANB žele da umanje snagu DF-a, a da podignu DPS.

"Zna se zašto CEDEM i ANB žele da umanje snagu DF-a, a da podignu DPS. Nemamo dileme da će njihova agentura, prosuta po različitim medijima kojima iz dana u dan pada tiraž, pokušati da predstavi ovo Darmanovićevo istraživanje kao objektivno, ne forsirajući, navodno, lažnu snagu DPS-a već vadeći one podatke uz koje će provući i ono što je Darmanoviću najbitnije – da DPS sam može osvojiti parlamentarnu većinu. Ali, svi oni zajedno imaju samo jedan veliki problem- što opozicioni glasači prate DF kao najubjedljiviju antirežimsku opoziciju i traže nastavak odlučne borbe protiv režima. Ovom anketom se, takođe, želi napraviti lažna slika kako politika DPS-a usmjerena ka progonu i torturi DF-a ima veliku podršku građana CG. Nikakve ankete, CEDEM-i i druge agenture, lažni opozicionari i njima slični strankoidi ne mogu spriječiti DF u borbi za promjene i slobodnu Crnu Goru. Brzo će doći parlamentarni ili predsjednički izbori pa će se nakon tih rezultata posvjedočiti za koliko je procenata CEDEM ovoga puta slagao", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: