Stijepović opipava puls uoči izbora

Agencija “Damar plus” će posao, koji je dobila putem tendera kojega je raspisao Glavni grad, odraditi za 8.508 eura
25 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Slavoljub Stijepović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.07.2017. 05:58h

Glavni grad planira da tokom ove godine sprovede tri ankete, tokom kojih će se građani izjasniti da li su zadovoljni radom gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića i lokalne uprave i uslugama gradskih preduzeća i ustanova.

Izbori u Podgorici moraju se održati u prvoj polovini 2018. godine

Tokom anketa, koje će odraditi agencija za ispitivanje javnog mnjenja “Damar plus”, sugrađani će odgovarati na pitanja koja se tiču i prioritetnih infrastrukturnih projekata, kao i o nivou povjerenja i podrške određenim političkim partijama i koalicijama.

Agencija “Damar plus” će posao, koji je dobila putem tendera, odraditi za 8.508 eura.

“U toku 2017. godine realizovala bi se tri istraživanja i svako istraživanje je potrebno sprovesti terenski (intervju licem u lice -„face to face“) na uzorku od minimum 1.200 domaćinstava, odnosno fizičkih lica. Ovaj projektni zadatak podrazumijeva i izradu komparativnih analiza istraživanja i to u odnosu na istraživanja realizovana u toku 2015. i 2016. godine”, navodi se u projektnom zadatku.

Cilj ovih istraživanja je, kako se navodi u dokumentaciji, dobijanje podataka od punoljetnih građana podgoričke opštine kako bi se stekla potpunija slika o percepciji građana o uspješnosti i funkcionisanju lokalne vlasti i na bazi komparativnih rezultata kreirale dalje aktivnosti.

Za ocjenu rada gradonačelnika glavnog grada anketom je, kako se navodi u dokumentaciji, potrebno dobiti podatke o stepenu ispunjenja predizbornih obećanja, angažovanosti na unapređenju ukupnog kvaliteta života građana podgoričke opštine, agilnosti na realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata, nivou komunikacije sa građanima i druge podatke.

Građani, kako se navodi u projektnom zadatku, za ocjenu rada političkih partija-koalicija, na lokalnom nivou, treba da se izjasne o angažovanosti odborničkih klubova u radu Skupštine glavnog grada, rejtingu političkih partija-koalicija, odnosno nivou povjerenja i podrške građana prema određenim političkim partijama i koalicijama.

U dokumentaciji se navodi da je za usluge javnih komunalnih preduzeća od građana potrebno dobiti podatke o tome da li su zadovoljni izgradnjom i rekonstrukcijom ulica i lokalnih puteva, rješavanjem vodosnabdijevanja i otpadnih voda, organizovanjem gradskog i prigradskog prevoza, odvozom smeća i održavanjem čistoće javnih površina, rješavanjem parking prostora, javnom rasvjetom, održavanjem pijaca...

Za ocjenu stepena efikasnosti rada lokalne uprave potrebno je, kako se navodi, od građana dobiti podatke o radu opštinskih sekretarijata i agencija, efikasnosti, stručnosti i ljubaznosti opštinskih službenika, poštovanju zakonske i druge regulative i druge podatke.

U ugovoru koji su 26.juna potpisali gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i Ana Čađenović iz agencije “Damar plus”, navodi se da se agencija obavezuje da će navedene usluge pružati kontinuirano po potrebi Glavnog grada.

Glavni grad je javnu nabavku za navedene usluge, putem šopinga, raspisao 24. maja. Javna nabavka je bila procijenjena na 15.000 eura.

Bonus video: