Sastanak Zenka-Džaferi: Crna Gora primjer savladavanja integracionih obaveza

Zenka upoznao je Džaferija sa činjenicom da su manjinski narodi u Crnoj Gori politički saveznici u realizaciji progresivnih reformskih procesa Crne Gore
165 pregleda 0 komentar(a)
Mehmed Zenka, Talat Džaferi, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Mehmed Zenka, Talat Džaferi, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Ažurirano: 03.07.2017. 15:50h

Ulazak Crne Gore u NATO alijansu od visoke je važnosti za integrisanost cijelog regiona u konceptu bezbjednosti ocijenjeno je u razgovoru ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa predsjednikom Skupštine Republike Makedonije Talatom Džaferijem i delegacijom Republike Makedonije koja je u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Zenka upoznao je Džaferija sa činjenicom da su manjinski narodi u Crnoj Gori politički saveznici u realizaciji progresivnih reformskih procesa Crne Gore.

"Prema njegovim riječima, maksimalan je doprinos manjina u nastojanju da grade mostove i jačaju bilateralnu saradnju i prijateljstvo između svojih matičnih država i Crne Gore," navode iz ministarstva.

Kako navode, Zenka je istakao da je cilj manjinskih naroda puno ostvarivanje zajedničkih strateških planova koji predstavljaju rezultat jedne zrele politike i jasnih namjera. On je, čestitajući Talatu Džaferiju na imenovanju, ocijenio posjetu delegacije Republike Makedonije kao snažan doprinos razvoju daljih odnosa dvije zemlje.

Gospodin Džaferi zahvalio je ministru i izjavio da će Republika Makedonija nastojati, poštujući i uvažavajući razmišljanje i svojih građana, pronaći uzajamno prihvatljiva rješenja koja vode evropskim i evro-atlanskim integracijama ugledajući se na uspješnost Crne Gore na svom putu.

"Sagovornici su ocijenili da su obije države izuzetno snažno posvećene evropskoj budućnosti i unaprijeđenju zajedničke saradnje u cilju jačanja građanskog koncepta svog društva u znaku demokratskih kapaciteta," zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: