Pet OO Demosa: Ne pristajemo na svađu i namještanje ružnih scena

U saopštenju se dodaje da nikome neće biti onemogućeno da se kandiduje za najvažnije stranačke funkcije po pravilima koja su zajednički upisali u Statut
70 pregleda 19 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 02.07.2017. 15:29h

Apsolutna većina članova GO Demosa juče se nije pojavila na sjednici kako se ne bi dogodilo da bilo ko namješta atmosferu velikih rasprava i nesporazuma, saopštili su iz opštinskih odbora Demosa iz Kolašina, Mojkovca, Bijelog Polja, Berana i Pljevalja

"Brojke govore sve. Ne postoji ni jedan pojedinac u Demosu koji bi mogao iz ličnog razloga ili lične koristi da okupi funkcionere iz različitih krajeva Crne Gore. Ne mogu to pojedinačno ni predsjednik Lekić ni predsjednik IO Danilović. Može nas međutim okupiti zajednička briga za Demos i želja da ne ostanemo na margini političkog zbivanja. U našem zahtjevu za održavanjem vanredne izborne skupštine nema ni slova prijetnje aktuelnim funkcionerima - naprotiv. Izborna skupština ima pravila. Vidimo da pojedini mediji hoće da nas izdijele po zamišljenim i poželjnim nacionalističkim stavovima. Nema od toga ništa. Demos je bio i ostaće građanska stranka jasnih programskih načela. Niti ekstremno radikalna, niti neprepoznatljivo ćutljiva i nemušta. U zahtjevu za Skupštinom sjedinjenji su potpisnici inicijative iz Kolašina, Mojkovca, Bijelog Polja, Berana i Pljevalja - članovi Glavnog odbora kojima je Demos jedina politička kuća. Niko nema pravo tu činjenicu da omalovaži, jer nas je samo iz ovih pet gradova 16 od mogućih 20 članova GO Demosa. Nerazumno je da se podcjenjuje volja ogromne većine i želja svih nas da Demos uspije i bude ono što smo obećali", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da nikome neće biti onemogućeno da se kandiduje za najvažnije stranačke funkcije po pravilima koja su zajednički upisali u Statut.

"Zato javno apelujemo u ime naših odbora, u ime naših strpljivih članova, u ime članova da se poštuje stranka koju smo teško stvorili i svi ljudi koji su je stvarali. Medije pozivamo da nas ne dijele po lažnim linijama jer na to nikad nećemo pristati", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: