Kosović: Deset godina nisu sanirali raskopanu ulicu

“Ni Opština Bar iz samo njoj poznatih razloga, nije tada reagovala da zaštiti svoje vlasništvo i stanovnike cijelog naselja koji danas žive u nehumanim i nehigijenskim uslovima poput onih u afričkim zemljama”
123 pregleda 0 komentar(a)
Bjeliši ulica, Foto: URA
Bjeliši ulica, Foto: URA
Ažurirano: 01.07.2017. 11:14h

Član Opštinskog odbora URA Bar Željko Kosović saopštio je da je ulica u barskom naselju Bjeliši, koja ide paralelno sa šinama u tom naselju iskopana prije skoro deset godina, kada je pravljen regionalni vodovod, a da do danas nije sanirana. On navodi da izvođač radova poslije završetka radova ulicu nije vratio u prvobitno stanje, iako je to bila njegova obaveza. “Ni Opština Bar iz samo njoj poznatih razloga, nije tada reagovala da zaštiti svoje vlasništvo i stanovnike cijelog naselja koji danas žive u nehumanim i nehigijenskim uslovima poput onih u afričkim zemljama”, ističe Kosović. Kosović je saopštio i da je gradska vlast angažovala dvije mašine koje su bile petnaestak dana uredno parkirane. Dodaje i da su građani očekivali da konačno počne asfaltiranje, na koje se čeka već cijela decenija a da su dočekali pripremne radove koje su trajali jedan dan. Ostavljene raskopine nijesu jedini problem koji je zadesio stanovnike Bjeliša. Ubrzo po početku ovog kapitalnog projekta, počeo se izlivati kanalizacioni sadržaj iz obližnjih šahti, koje je opština napravila u prvom pokušaju da postavi cijevi za kanalizaciju. Pored raskopina, preplavljnih fekalijama formirale su se deponije smeća na kojima su psi lutalice pronašli svoje utočište, naglasio je Kosović. “Gradska vlast u Baru od izbora do izbora, od obećanja do obećanja, od prevara do prevara, čeka vjerovatno sljedeće lokalne izbore u Baru kako bi još jednom obećala rješenje ovog problema. Presjeći će tada još jednu vrpcu, slikati se i ubijediti sebe da je bivši premijer Đukanović bio u pravu i da mi zaista ličimo na Monte Karlo. Građani im naravno neće vjerovati, jer na slike koje liče kao da dolaze iz neke nerazvijene afričke države a koje nemilice svakodnevno gledaju, ne mogu zažmuriti

Kosović zaključuje da osobe koje se nalaze toliko godina na vlasti su za sve to vrijeme pokazale koliko znaju i umiju, da su u ovoj fazi izgubile pojam o realnom i da će građani Bara znati da su promjene za njihov grad neminovnost.

Bonus video: