Poša povezuje Tivat i regiju Balaton

Osvrćući se na intezivne i dobre odnose dvije države, Mađarske i Crne Gore, ambasador Poša je istakao različite mogućnosti za saradnju na lokalnom nivou, posebno naglašavajući velike mogućnosti uspostavljanja saradnje u oblasti turizma
61 pregleda 0 komentar(a)
Snežana MAtijević, Kristijan Poša, Foto: Opština Tivat
Snežana MAtijević, Kristijan Poša, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 30.06.2017. 10:25h

Ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša, boravio je u posjeti Opštini Tivat, gdje se susreo sa predsjednicom opštine Snežanom Matijević, saopšteno je iz lokalne uprave.

Sastanku su ispred Opštine Tivat prisustvovali i predsjednik SO Ivan Novosel, potpredsjednik opštine Ilija Janović, sekretar za ekonomski razvoj i preduzetništvo Petar Vujović i savjetnik predsjednice za ekonomska pitanja Zoran Petranović.

Osvrćući se na intezivne i dobre odnose dvije države, Mađarske i Crne Gore, ambasador Poša je istakao različite mogućnosti za saradnju na lokalnom nivou, posebno naglašavajući velike mogućnosti uspostavljanja saradnje u oblasti turizma.

"Mađarska je u svijetu poznata kao zemlja sa izuzetno razvijenim spa turizmom. Bilo bi od izuzetne koristi razmjeniti iskustva, organizovati razmjenu turističkih radnika, posebno ugostitelja, u Crnoj Gori primjeniti neke od uspješnih mađarskih praksi kada je u pitanju produženje turističke sezone", kazao je Poša.

"Predstavnici opštine Tivat upoznali su mađarskog diplomatu sa još uvijek neiskorištenim potencijalima opštine, sa osnovnim informacijama o stanju u privredi, turizmu, broju noćenja i gostiju iz Mađarske, iskazajući otvorenost ka novim vidovima saradnje, sa ciljem ostvarivanja većih brojki posebno u domenu broja dolazaka mađarskih gostiju u Tivat. Ambasador je istakao svoju namjeru da Tivat poveže sa županijama regije Balaton u Mađarskoj, koju smatra sličnim podnebljem sa sličnim razvojnim prioritetima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: