Poslanici Fronta i dalje čuvaju Medojevića, dobili dva dušeka

"Neki nam još uvijek spavaju u susjednoj kancelariji" poručuju iz DF-a i dodaju da su dobar dio noći potrošili na čišćenje kancelarije koja im pripada jer su je u Skupštini "koristili kao skladište"
0 komentar(a)
DF, demokratski front, Foto: Savo Prelević
DF, demokratski front, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.06.2017. 12:31h

Poslanici Demokratskog fronta koji su nakon ukidanja imuniteta Nebojši Medojeviću ostali da noće u Skupštini u dobrom raspoloženju čekaju rasplet situacije.

U prostorijama poslaničkog kluba "Vijesti" su zatekle gotovo sve poslanike u ispijanju jutarnje kafe. Noć su proveli u svom klubu, a kako kažu, neki su odspavali na stolicama, neki na podu.

U međuvremenu su dobili na poklon i dva dušeka, što je na Facebooku objavio poslanik Slaven Radunović.

Informacija o eventualnom privođenju Nebojše Medojevića ili obavezujućem uputstvu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića kojim bi spriječio određivanje pritovra poslaniku DF-a, kažu da nemaju.

"Neki nam još uvijek spavaju u susjednoj kancelariji" poručuju iz DF-a i dodaju da su dobar dio noći potrošili na čišćenje kancelarije koja im pripada jer su je u Skupštini "koristili kao skladište".

Iz DF-a su ranije poručili da će štititi Medojevića od hapšenja i da će u Skupštini dočekati ili policiju ili uputstvo Stankovića da se Medojeviću ne određuje pritvor.

Medojevića Tužilaštvo tereti da sa Momirom Nikolićem “sačinio kriminalni plan” za pranje novca koji je Nikolić stekao legalno, ali nije platio porez. Novac je, kako se navodi, stečen nezakonitom konverzijom deviza, i "pribavljen radi nezakonitog finansiranja određenih političkih partija za parlamentarne izbore".

U pritvoru su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar u toj političkoj partiji Željko Šćepanović i Momir Nikolić. Oni su osumnjičeni da su članovi kriminalne organizacije koju su napravili Medojević i Nikolić.

Bonus video: