URA Ulcinj: Marković najglasniji zaštitinik policajaca "batinaša"

"Vjerovatno bi Marković i tada rekao kao i u slučaju SAJ-ovca (od 24.oktobra) da ne mogu da identifikuju počinioce jer su pod maskama i da pustimo “institucije” da rade svoj posao. Pored toga Markovićeva tvrdnja da građani nisu pozvani da ocjenjuju rad policije još je jedan autogol u sopstvenoj mreži koja je do vrha puna"
1 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.06.2017. 14:14h

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA Ulcinj tražio je od policije da se izvini građanima za maltretiranje i neprijatnosti koji su ničim izazvani doživjeli u subotu 17. juna.

"To je najmanje što je policija trebala da učini, a profesionalna odgovornost bi značila i podnošenje ostavke od strane onih koji su komandovali akcijom. Svjesni smo naravno da od toga nema ništa i to uopšte ne treba da čudi, naročito kad na čelu države imate bivšeg šefa UDBE koji razumije samo jezik sile i kome je strana svaka demokratska procedura", kazali su iz URA.

Oni dodaju da od Markovića nisu drugo ni očekivali, "s obzirom da je on najglasniji zaštitnik policajaca “batinaša”, koji su čak i ovako privatnoj državi kakvu Marković vodi, stigli da izdržavaju zatvorske kazne i budu proglašavani krivima baš zbog svog “profesionalizma”.

"Umjesto što se policija koristi zamjenom teza (pokazujući snimke koji uopšte nisu nastali u večeri njihovog “divljanja” ulcinjskim ulicama) kada su tobože tražili bezbjedonosno interesantne osobe, tako što su šamarali turiste i udarali roditelje pred djecom, mogli bi pokazati video na kome se vidi njihova “profesionalna akcija”, a koji se ne objavljuje jer su policajci stigli da priprijete svima onima koji ih posjeduju. Vjerovatno bi Marković i tada rekao kao i u slučaju SAJ-ovca (od 24.oktobra) da ne mogu da identifikuju počinioce jer su pod maskama i da pustimo “institucije” da rade svoj posao. Pored toga Markovićeva tvrdnja da građani nisu pozvani da ocjenjuju rad policije još je jedan autogol u sopstvenoj mreži koja je do vrha puna", navodi se u saopštenju.

"Jasno poručujemo Markoviću da prije nego što zasija u krnjem parlamentu pročita neki udžbenik iz demokratije. Građani su gospodine Markoviću pozvani da ocjenjuju rad svih državnih organa, policije i same Vlade. Na taj način, brane dostojanstvo, slobodu, Ustav i suverinitet za razliku od vas koji tako nešto podrivate. Najbolje bi bilo da vas pustimo da nas maltretirate i bijete na pravdi Boga i da o svemu tome ćutimo. Nećemo, budite uvjereni! Podržavamo ostećene građane u prijavama protiv policije vezano za ovaj slučaj, a raduje nas i peticija o smjeni komandira u Ulcinja koja već ima hiljadu potpisa. Ipak javnosti radi, dobro je naglasiti da ovakve odgovore Markoviću vjerovatno piše izvjesni Aleksandar Eraković (savjetnik premijera), inače brat komandira Gorana Erakovića koji je komandovao akcijom. Valjda i to nešto znači", zaključili su u GP URA.

Bonus video: