SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA IGMANSKE INICIJATIVE

Brajović: Da učimo na greškama iz prošlosti i podržimo jedni druge na putu ka EU

Sastanak je održan povodom 27. sesije Igmanske inicijative koja se danas u Podgorici održava pod nazivom „Odnosi u regionu – od krize ka stabilnosti i saradnji“
8 komentar(a)
Ivan Brajović, Igmanska inicijativa, Foto: Skupština Crne Gore
Ivan Brajović, Igmanska inicijativa, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 27.06.2017. 14:12h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas kopredsjedavajuće Igmanske inicijative za Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Aleksandra Popova, dr Zorana Pusića, Vehida Šehića i Branka Lukovca.

Sastanak je održan povodom 27. sesije Igmanske inicijative koja se danas u Podgorici održava pod nazivom „Odnosi u regionu – od krize ka stabilnosti i saradnji“.

Kako navode iz kabineta predsjednika Skupštine, kopredsjedavajući iz četiri zemlje regiona upoznali su predsjednika Skupštine sa zaključcima današnje sesije i budućim aktivnostima Igmanske inicijative, posebno usmjerenim na saradnju sa Nordijskim savjetom.

Brajović je istakao značaj Igmanske i drugih inicijativa posvećenih daljoj stabilizaciji regiona, otvorenim razgovorima o svim pitanjima koja utiču na jačanje saradnje.

"Cilj ovakvih inicijativa je da se loša iskustva iz prošlosti ne ponove, da otvorimo vrata ekonomskoj, kulturnoj i svakoj drugoj saradnji naših država i naših građana kako bi život i zajedničko bitisanje na ovim prostorima bili sigurniji, bezbjedniji i kvalitetniji u svakom pogledu," istakao je Brajović.

Predsjednik Skupštine je takođe naglasio značaj međusobne podrške zemalja regiona na putu ka Evropskoj uniji, apostorfirajući stav da taj put treba da se odvija individualno, kroz konkretna pojedinačna dostignuća zemalja kandidata.