Dedeića odlikovali priznanjem "Rusija pravoslavna"

To je, kako kažu, medalja koja se dodjeljuje izuzetnim pojedincima koji su cijelu svoju ličnost i, kako navode predstavnici organizacije koja je Dedeića odlikovala, i "dušu založili braći koja bez kalkulacija razmišljaju na pravoslavni i nacionalni način"
11 komentar(a)
Dobrilo Dedeić, Foto: Srpska lista
Dobrilo Dedeić, Foto: Srpska lista
Ažurirano: 13.04.2018. 11:44h

Predsjednički kandidat Srpske koalicije Dobrilo Dedeić odlikovan je visokim ruskim priznanjem ''Rusija pravoslavna'' zbog zasluga za odbranu vjere i nacionalne ideje, saopšteno je iz Srpske koalicije.

To je, kako kažu, medalja koja se dodjeljuje izuzetnim pojedincima koji su cijelu svoju ličnost i, kako navode predstavnici organizacije koja je Dedeića odlikovala, i "dušu založili braći koja bez kalkulacija razmišljaju na pravoslavni i nacionalni način".

Svesrpski savez veterana "Bojevo bratstvo" odlikovao je Dobrila Dedića "Kosmetsko zvezdom prvog stepena" koja će mu biti uručena na svečanosti u Kruševcu.

"Srpski veterani cijene Dedeićeve zasluge za odbranu Kosova i Metohije u sastavu države Srbije, te požrtvovanje koje je naš predsjednički kandidat pokazao u odbrani najsvetije srpske zemlje", kazali su iz koalicije.

Savez Bojevog bratstva je uputio "otvorenu podršku na izborima 15. aprila".

"Srpska koalicija je uvjerena da će narod u Crnoj Gori znati da cijeni činjenicu da su Srbi Kosova i Metohije kao i ruski patrioti podržali najistaknutijeg srpskog političara iz Crne Gore, Dobrila Dedeića", poručili su iz Srpske koalicije.

Istakli su da ostaju trajno vezani za jedini prema precima savremenicima i potomcima odgovoran koncept "Sa Rusijom i Srbijom do pobjede" na kome je utemeljena njihova kampanja za predsjedničke izbore.

"Uvjereni smo da su Srbi prepoznali patriotski kurs Srpske koalicije, jedine političke snage u Crnoj Gori koja se nije odrekla zajedničke države i one istorijske i tradicionalne Crne Gore iz testamenta Svetoga Petra Cetinjskoga kojoj su Rusija i Srbija jedini iskreni prijatelji, saveznici i, prije svega, braća po krvi, vjeri i oružju", zaključili su iz Srpske koalicije.

Bonus video: