Berane: Predstavljen portal za praćenje rada odbornika

Berane je prva opština u Crnoj Gori koja je uključena u projekat Odbornik.me jer je Berane prepoznato kao opština u kojoj su građani izuzetno zainteresovani za pitanja od lokalnog značaja i praćenje rada skupštine
114 pregleda 0 komentar(a)
Berane, građanska alijansa, odbornik.me, Foto: Tufik Softić
Berane, građanska alijansa, odbornik.me, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 22.06.2017. 16:50h

Skupština opštine Berane i NVO Građanska alijansa predstavili su portal Odbornik.me koji će omogućiti bolju komunikaciju između odbornika i građana.

Na konferenciji za novinare povodom puštanja u rad portala govorili su predsjednik Skupštine Goran Kiković, šef odborničkog kluba DPS dr Draško Došljak i koordinator projekta Edin Koljenović iz Građanske alijanse.

„Portal putem koga će građani biti u mogućnosti da direktno prate rad skupštine i postavljaju pitanja odbornicima će predstavljati značajan iskorak u radu lokalnog parlamenta i povećanja odgovornosti odbornika“ - istakao je predsjednik SO.

Berane je prva opština u Crnoj Gori koja je uključena u projekat Odbornik.me jer je Berane prepoznato kao opština u kojoj su građani izuzetno zainteresovani za pitanja od lokalnog značaja i praćenje rada skupštine.

„Iako se od portala ne očekuju spektakularni rezultati, on će sigurno predstavljati značajan korak u približavanju građana i institucija“ - rekao je predstavnik Građanske alijanse.

Šef odborničkog kluba DPS Draško Došljak se zahvalio Građanskoj alijansi u ime odborničkog kluba njegove partije, istakavši da će portal doprinijeti povećanju transparentnosti rada skupštine, čemu će odbornici DPS i ubuduće dati svoj konstruktivan doprinos.

Portal se nalazi na adresi www.odbornik.me i preko njega se mogu pratiti direktni prenosi zasjedanja SO Berane.

Odbornici imaju svoje profile putem kojih građani mogu javno da postavljaju pitanja i dobiju odgovore od izabranih odbornika.

Na portalu će se objavljivati i obavještenja o lokalnim javnim raspravama , a biće omogućeno i pokretanje peticija od lokalnog značaja.

Bonus video: