Janković: Izbor Ane Brnabić je dodvoravanje Vučića Zapadu

"Gradovi i opštine izgubili su ingerencije i novac, sve odluke donosi partija u Beogradu a državna uprava je do krajnosti politizovana, lišena autoriteta", naveo je Janković
3 komentar(a)
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 22.06.2017. 07:16h

Lider Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković ocijenio je da predlog da Ana Brnabić bude mandatarka za sastav nove vlade Srbije predstavlja "dodvoravanje" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zapadnim zemljama.

Janković je za list "Blic" od četvrtka ocijenio da se Ana Brnabić kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave "rezultatima nije kvalifikovala ni za šta".

"Za vrijeme njenog mandata kao ministarke državne uprave i lokalne samouprave vlast je potpuno centralizovana umjesto propisane decentralizacije. Gradovi i opštine izgubili su ingerencije i novac, sve odluke donosi partija u Beogradu a državna uprava je do krajnosti politizovana, lišena autoriteta", naveo je Janković.

Govoreći o mogućnosti zajedničkog nastupa opozicije na beogradskim izborima, Janković je kazao da Pokret slobodnih građana razgovara sa svim demokratski opredijeljenim organizacijama i ljudima.

Bonus video: