"ŠEHOVIĆ OBEĆAO DA ĆE KAŽNJAVATI"

DF protestovao zbog ćirilice, Aleksić: Tužno je da se diskriminišu djeca. Ovo je fašizam

Funkcioner Nove srpske demokratije Budimir Aleksić kazao je da se protest organizuje zbog brutalne diskriminacije ćirilice i da se mnogi učenici i njihovi roditelji ovih dana suočavaju sa nemogućnošću da dobiju svjedočanstva i ostala školska dokumenta na ćirilici
99 pregleda 42 komentar(a)
DF, protest (Novine)
DF, protest (Novine)
04.02.2019. 23:52h

Ministar prosvjete Damir Šehović obećao je da će najrigoroznije sankcionisati svakog ko ne bude dosljedno sprovodio propise koji garantuju ravnopravnost ćiriličnog i latiničnog pisma, tvrde iz Demokratskog fronta nakon protesta povodom navodne diskriminacije ćirilice.

Po završetku protesnog skupa protiv diskriminacije ćirilice, na inicijativu ministra, tročlana delegacija koju su činili funkcioneri DF-a  Budimir Aleksić i Milun Zogović, te  Gordana Krcunović je u ime organizatora razgovarala sa Šehovićem. "Prilikom razgovora, ministar Šehović je obećao da će najrigoroznije sankcionisati svakog ko ne bude dosljedno sprovodio propise koji garantuju ravnopravnost ćiriličnog i latiničnog pisma", saopšteno je iz Demokratskog fronta koji je organizovao protest.

Funkcioner Nove srpske demokratije Budimir Aleksić kazao je  da se protest organizuje zbog brutalne diskriminacije ćirilice i da se mnogi učenici i njihovi roditelji ovih dana suočavaju sa nemogućnošću da dobiju svjedočanstva i ostala školska dokumenta na ćirilici.

"Tužno je da se diskriminišu djeca. Ovo je fašizam, jer je pravo na slobodnu upotrebu jezika i pisma neotuđivo pravo. Mislili smo da će Šehović koji dolazi iz manjinskog naroda imati više sluha za ovaj problem, ali je nastavio kao svoji prethodnici" rekao je Aleksić na protestu.