DF protestovao zbog ćirilice, Aleksić: Tužno je da se diskriminišu djeca. Ovo je fašizam

Funkcioner Nove srpske demokratije Budimir Aleksić kazao je da se protest organizuje zbog brutalne diskriminacije ćirilice i da se mnogi učenici i njihovi roditelji ovih dana suočavaju sa nemogućnošću da dobiju svjedočanstva i ostala školska dokumenta na ćirilici
113 pregleda 42 komentar(a)
DF, protest (Novine)
DF, protest (Novine)
Ažurirano: 20.06.2017. 07:21h

Ministar prosvjete Damir Šehović obećao je da će najrigoroznije sankcionisati svakog ko ne bude dosljedno sprovodio propise koji garantuju ravnopravnost ćiriličnog i latiničnog pisma, tvrde iz Demokratskog fronta nakon protesta povodom navodne diskriminacije ćirilice.

Po završetku protesnog skupa protiv diskriminacije ćirilice, na inicijativu ministra, tročlana delegacija koju su činili funkcioneri DF-a Budimir Aleksić i Milun Zogović, te Gordana Krcunović je u ime organizatora razgovarala sa Šehovićem. "Prilikom razgovora, ministar Šehović je obećao da će najrigoroznije sankcionisati svakog ko ne bude dosljedno sprovodio propise koji garantuju ravnopravnost ćiriličnog i latiničnog pisma", saopšteno je iz Demokratskog fronta koji je organizovao protest.

Funkcioner Nove srpske demokratije Budimir Aleksić kazao je da se protest organizuje zbog brutalne diskriminacije ćirilice i da se mnogi učenici i njihovi roditelji ovih dana suočavaju sa nemogućnošću da dobiju svjedočanstva i ostala školska dokumenta na ćirilici.

"Tužno je da se diskriminišu djeca. Ovo je fašizam, jer je pravo na slobodnu upotrebu jezika i pisma neotuđivo pravo. Mislili smo da će Šehović koji dolazi iz manjinskog naroda imati više sluha za ovaj problem, ali je nastavio kao svoji prethodnici" rekao je Aleksić na protestu.

Bonus video: