Medojević: Guverner Žugić promoviše ideje Demokratskog fronta

Takođe, dodaje jedan od lidera DF, guverner CBCG kaže da je spoljno-trgovinski bilans neodrživ i da smo u najnepovoljnijem položaju u odnosu na sve zemlje u regionu.
15 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Screenshot (YouTube)
Nebojša Medojević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.06.2017. 09:18h

Velika je satisfakcija Demokratskog fronta da guverner Centralne Banke, bivši ministar finasija, poslanik DPS Radoje Žugić, na međunarodnom stručnom skupu promoviše program najjače opozicione partije Demokratskog Fronta, kazao je jedan od lidera DF Nebojša Medojević.

"Nakon dvadeset godina promocije pogrešne strategije ekonomskog razvoja zemlje koji je, po Demokratskoj partiji socijalista, trebalo da se zasniva na turizmu i uslugama i koji je industriju i proizvodnju doživljavao kao "strukturni problem naslijeđen iz socijalizma", Guverner Centralne Banke Radoje Žugić je tiho kroz zube počeo da prica o industriji," rekao je Medojević.

Takođe, dodaje on, guverner CBCG kaže da je spoljno-trgovinski bilans neodrživ i da smo u najnepovoljnijem položaju u odnosu na sve zemlje u regionu.

"Samo je DF ponudio u svom izbornom programu ideološki strateški zaokret u kreiranju modela ekonomskog rasta. Pogubni neoliberalni globalni fašizam, koji je bio dominantna režimska ideologija u Crnoj Gori od 1998. godine, mora biti odmah odbačen i mora se krenuti sa izgradnjom modela države blagostanja, sa snažnom ulogom države u kreiranju i podršci ekonomskog razvoja zasnovanog na proizvodnji, zaposlenosti i izvozu," kazao je predsjednik Pokreta za promjene.

"Model globalnog neoliberalnog fašizma je privatizovao naše institucije, zatvorio fabrike, kreirao movu klasu preduzetnika desperadosa, napravio armiju nezaposlenih, poništio prava radnika, razorio naš tradicionalni sistem vrijednosti. Najveću ličnu korist od ovog modela imali su ključni ljudi koji su ga i promovisali i realizovali Milo Đukanović i Veselin Vukotić, koji su svoju ideologiju i poslovni odnos zapečatili i osnivanjem Univerziteta ćiju izgradnju je finasirala CKB kroz kredit od preko 10 miliona eura koji UDG ne vraća i niko ga ne zapljenjuje," dodao je Medojević.

On je podsjetio da je u predizbornoj kampanji najavio ukidanje nadoknada majkama, povećanje PDV, akciza, poreza na nepokretnosti, smanjenje zarada, zamrzavanje penzija, povećanje cijena struje, goriva, vode, odvoza smeća, ukidanje rada na neodređeno vrijeme.

"Sve se ispostavilo tačnim. Evo sada i guverner Centralne Banke počinje stidljivo da promoviše program DF," dodaje on.

Kako je kazao, i vlasti je jasno da ideologija DF, "zasnovana na crnogorsko-srpskom pomirenju, smjeni i zabrani DPS, demontaži totalitarizma i neoliberalnog fašizma, nema alternativu."

"DPS želi da ukrade ideologiju i program DF, kao sto su ideju nezavisnosti ukrali od LSCG, pa uradili sve da ga unište. Zato moraju da unište DF, da bi mogli da ukradu našu ideologiju i naš program. Zato progon i napadi na DF. Bankrot javnih finasija koji nas čeka, sukobi unutar interesnih i kriminalnih kartela DPS, pritisci iz EU i NATO, ruše DPS. DF je sve jači, a DPS sve slabiji. DF je jedina politička grupacija koja se bori za korjenitu reformu bolesnog sistema koji je kreirao Đukanović u ovih 27 godina i koji ne prihvata logiku da je sistem dobar, samo treba da dođu novi ljudi. Ne. Sistem je bolestan i truo. Pljačka zemju, siromaši naciju, rastura resurse, diskrimiše ljude i štiti krupni lopovski kapital i mafiju, neslobodu i diktaturu. Promjene ili ništa," zaključio je Medojević.

Bonus video: