Pogledajte upad u prostorije Nove srpske demokratije

Komentarišući snimak, predsjednik Nove Andrija Mandić kazao je da "režim pokušava da najbrutalniji fizički upad u prostorije jedne političke stranke u istoriji višepartizma CG, sakrije pričom o bezazlenom incidentu između dva pripadnika obezbjeđenja Andrije Mandića i tri slučajna prolaznika."
368 pregleda 0 komentar(a)
Napad Nova, Napad DF, Foto: Nova srpska demokratija
Napad Nova, Napad DF, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 17.06.2017. 12:29h

Nova srpska demokratija dostavila je danas snimak na kojem se vidi kako devet osoba upada u prostorije ove stranke 15. juna, a potom dolazi i do rasprave sa ljudima koji su se u tom trenutku nalazili u prostorijama ove stranke.

Predsjednik Nove Andrija Mandić kazao je da ova partija predstavlja snimak da bi građani mogli da se uvjere u intenzitet ostrašćenosti i ispolitizovanosti crnogorskih institucija

Komentarišući snimak, Mandić je rekao da "režim pokušava da najbrutalniji fizički upad u prostorije jedne političke stranke u istoriji višepartizma CG, sakrije pričom o bezazlenom incidentu između dva pripadnika obezbjeđenja Andrije Mandića i tri slučajna prolaznika."

Mandić je kazao i da su ove osobe poslije upada u prostorije NSD-a "pojačani još nekolicinom, ispred urgentnog centra na mučki i podao način napali Dejana Gojkovića i Gorana Nikezića."

"Prethodna dva dana čuli su se stavovi da je naša reakcija na najnoviji režimski napad pretjerana, a tvrdnja da vlast provocira građanske sukobe neoprezna i nepotrebna. Svjesni smo činjenice da su te ocjene, koje su izražene od nekih medija, analitičara, kao i dijela opozicionih političara, bile dominantno zasnovane na saopštenjima režima kojima su se od javnosti skrivale činjenice koje najbolje svjedoče o dramatičnosti situacije u kojoj se nalazi Crna Gora. Naime, režim pokušava da najbrutalniji fizički upad u prostorije jedne političke stranke u istoriji višepartizma CG, sakrije pričom o bezazlenom incidentu između dva pripadnika obezbjeđenja Andrije Mandića i tri slučajna prolaznika. Zbog toga smo odlučili da javnost upoznamo sa snimkom upada devet osoba u prostorije Nove srpske demokratije. Mi smo uspjeli da sa ovog snimka identifikujemo Gledisa Čekaja, albanskog narko dilera za koga procjenjujemo da je bio vođa grupe. Oni su, nakon vandalskog napada na prostorije NSD-a, pojačani još nekolicinom, ispred urgentnog centra na mučki i podao način napali Dejana Gojkovića i Gorana Nikezića", kazao je Andrija Mandić.

Mandić poziva sve medije i NVO da razmisle kako bi reagovali da se ovakav teror mjesecima sprovodi nad njima.

"Pozivamo sve stranke, medijske kuće ili NVO, da razmisle kako bi reagovali da se ovakav teror sprovodi mjesecima nad njima i da su ovako brutalno napadnuti u svojim prostorijama. Kad odgledate snimak, pomislite na trenutak da se radi o prostorijama DPS-a ili neke od opozicionih stranaka, ili ne daj Bože nekog medija. Kakve bi bile reakcije DPS-a, SDP-a, Demosa ili Demokrata", upitao je Mandić. i dodao da bi te reakcije bile "sigurno slične ili još oštrije od naših."

"Znajući kako funkcioniše ova država, obavijestili smo javnost da ništa ne očekujemo od policije", rekao je Mandić.

Mandić je kazao da su odavno shvatili da sami moraju brinuti o svojoj bezbjednosti.

"Danas predstavljamo snimak samo da bi građani mogli da se uvjere u intenzitet ostrašćenosti i ispolitizovanosti crnogorskih institucija. Politika DF je politika mira, a metodi koje koristimo su nenasilni, dok Milu Đukanoviću i još nekima iz režima, kojima vlast izmiče iz ruku, odgovara izazivanje sukoba u Crnoj Gori. Bosanskohercegovačka tragedija je otpočela ubistvom srpskog svata u Sarajevu i taj pojedinačni zločin iza koga su stajale režimske strukture BiH, upalio je požar sukoba koji je zahvatio tu jugoslovensku Republiku i unesrećio na stotine hiljada ljudi. To je put kojim ne treba da ide niko u Crnoj Gori, pa smo zbog toga javno pozvali crnogorski režim i paradržavne kriminalne strukture da odustanu od napada na DF. Upravo su naša obraćanja energična mjera u odbrani mira. Mi smo politička organizacija koja je brutalno napadnuta, naši ljudi se nevini nalaze u zatvoru, lideri se hapse i montiraju im se sudski politički procesi dok su fizičkim napadima i povređivanjima izloženi članovi našeg političkog saveza. Mir je nedjeljiv i neprihvatljivo je ponašanje da se organizovani masovni državni teror vrši nad DF-om, najjačom opozicionom političkom grupacijom. Crna Gora se nalazi u teškoj i dubokoj krizi i njeno rešenje mora da bude političko a ne nasilno kako žele pojedini režimski krugovi", zaključio je Mandić.

Bonus video: