Đukanović: Nije vrijeme za prizivanje aveti iz 90-ih

“Ni DPS, ni našli koalicioni partneri, to pouzdano znam, a prije svega naša Vlada, nećemo dozvoliti nikome da se poigrava sa najvrednijim dobrima savremene Crne Gore” kazao je Đukanović
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2017. 19:34h

Nije vrijeme za prizivanje aveti iz 1990-ih godina, poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović na proslavi 26. rođendana partije.

“Ni DPS, ni našli koalicioni partneri, to pouzdano znam, a prije svega naša Vlada, nećemo dozvoliti nikome da se poigrava sa najvrednijim dobrima savremene Crne Gore. Vara se svako ko misli da je vrijeme za prizivanje aveti iz 90-ih godina ponovo na političku i društvenu scenu Crne Gore,” kazao je Đukanović.

Istakao je da se Crna Gora i ranije, kada je bila, kako je ocijenio, slabija umjela da se odbrani od neprijatelja.

“Imala je Crna Gora, i mi u njoj, i tada, sa mnogo manje životnog i profesionalnog iskustva, snage da se odupre mnogo opasnijim neprijateljima od ovih koji danas žele da podriju pouzdanu stabilnost i demokratsku i evropsku stabilnost naše države. Zato želim da im kažemo da se ne igraju sa tim,”, poručio je lider DPS.

On je kazao da je na izborima 2016. "branjena je i odbranjena sloboda Crne Gore".

On se zahvalio koalicionim partnerima, a djelovanje opozicije okarakterisao destruktivnim.

"Pravi uspjeh se zapravo ogleda u tome da smo pobjedili uprkos vanrednim političkim okolnostima u kojima su se dogodili", rekao je Đukanović na prijemu.

On je kazao da Vlada Duška Markovića odgovorno radi svoj posao, te da je ispunila najvažniji cilj - ulazak u NATO.

"Osim unutrašnje bezbjednosti, ulazak u NATO znači ogromnu šansu za generaciju i šansu koju nije imala ranije. Ova generacija Crnogoraca ovu šansu ne smije i neće ispustiti", rekao je.

Glavni izazov u narednom periodu je, kako je kazao, da se realizuju planirani projekti i stvaraju novi.

Đukanovic je istakao da će DPS uvijek imati pruženu ruku saradnje svojim partnerima.

"Znamo da kao najjača partija imamo najveću odgovornost", rekao je na proslavi, zahvalivši se svojim koalicionim partnerima.

Na proslavi rođendana DPS-a bili su između ostalih, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, ministri evropskih integracija Aleksandar Pejović i prosvjete Damir Šehović, poljoprivrede Milutin Simović, potpredsjednik Vlade Rafet Husović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepovic, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbovic i SO Radivoje Nikčević.

Prisustvovali su i poslanici Branko Čavor, Milorad Vuletić, Luiđ Škrelja, Aleksandra Vuković, Andrija Nikolić, Milan Roćen, profesorica Sonja Tomović Šundić i predsjednica Pozitivne Azra Jasavić.

Galerija

Bonus video: