Kemp: Nastavićemo da podržavamo crnogorske reforme

Ambasadorka Kemp je govorila i o odnosu sa Evropskom Unijom i naglasila da što se Crne Gore tiče, britanski izlazak iz EU neće uticati na kvalitet bilateralnih odnosa
86 pregleda 0 komentar(a)
Alison Kemp, Foto: Printscreen
Alison Kemp, Foto: Printscreen
Ažurirano: 15.06.2017. 16:49h

Britanska ambasada u Crnoj Gori sinoć upriličila proslavu Kraljičinog 91. rođendana, koji se slavi kao nacionalni praznik Ujedinjenog Kraljevstva.

U saopštenju se navodi da je nova ambasadorka Alison Kemp je u svojoj rezidenciji dočekala goste iz politike, biznisa, diplomatskog kora, odbrane, nevladinog sektora, medija, akademike, umjetnike, britansku zajednicu u Crnoj Gori i stipendiste Čivning programa britanske vlade.

Goste su dočekali i zamjenik Gevin Vesi i ataše za odbranu puk. Ficgibon.

U saopštenju se dodaje da se na proslavi ovog državnog praznika, ambasadorka Kemp se osvrnula saradnju sa Crnom Gorom i tom prilikom naglasila da je Crna Gora pristupila NATO-u posle dugog putovanja i ozbiljnih reformi.

“Velika Britanija je podržavala Crnu Goru tokom pristupanja i veoma nam je drago što smo danas članovi iste sjevernoatlanske porodice”, rekla je ambasadorka.

Ambasadorka Kemp je govorila i o odnosu sa Evropskom Unijom i naglasila da što se Crne Gore tiče, britanski izlazak iz EU neće uticati na kvalitet bilateralnih odnosa, te dodala:

“Nastavićemo da svesrdno podržavamo crnogorske reforme i proces pridruživanja. Na tim osnovama smo sarađivali i nastavićemo da sarađujemo u ključnim oblastima, kao što je odbrana, reforma javne administracije, vladavina prava, obrazovanje, i bolji uslovi za biznis.“

Službene proslave koje obilježavaju rođendan britanskih kraljeva i kraljica su se često održavale na dan koji nije njihov pravi rođendan. Na primjer, kralj Edvard VII, je rođen u novembru, ali se njegov službeni rođendan obilježavao u maju ili junu kada je lijepo vrijeme bilo vjerovatnije. Kraljica Elizabeta je rođena u aprilu, ali se njen rođendan javno proslavlja u junu mjesecu.

Bonus video: