Mandić: Napad na moje obezbjeđenje je moguć uvod u građanski rat

Radi se o Dejanu Gojkoviću i Goranu Nikeziću, bivšim pripadnicima Sedmog bataljona, koji su uhapšeni sa još tri osobe
94 pregleda 284 komentar(a)
Milan Knežević Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Milan Knežević Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.06.2017. 15:55h

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandć, kazao je da su dvojica njegovih članova obezbjeđenja napadnuta danas u Podgorici ispred prostorija Nove srpske demokratije.

Mandić je ocijenio da je napad uvod u mogući građanski rar i tvrdi da iza napada stoji vlasti. Međutim, kazao je da ne strahuje za svoju ličnu bezbjednost, ističući da je i sam bio u vojsci.

“Ako uzmete u obzir da je Mihailo Čađenović, moj najbliži saradnik i moj vozač, u Spužu. Ako uzmete u obzir da su dvojica oficira bivšeg Sedmog bataljona, koji su moji pratioci, Dejan Gojković i Goran Nikezić, danas brutalno napadnuti, onda možete izvesti zaključak vezano za mene. Jedina sreća je što sam i ja stari vojnik, i ne plašim se nikoga," kazao je na konferenciji.

On je pozvao vlasti da se ne bave tim slučajem, jer nemaju povjerenja u institucije i da će se u DF-u sami baviti ovim slučajem.

„Dejan Gojković i Goran Nikezić nisu ni primijetili ko ih je napao. Ja želim da pozovem policiju i tužilaštvo Crne Gore da se ne bave ovim problemom – ovo će sve riješiti DF, Mi nemamo dileme ko stoji iza napada i ko su ti koji provociraju sukobe u Crnoj Gori. Probleme koje imamo sami ćemo rješavati," kazao je Mandić.

Članovi Mandićevog obezbjeđenja su prvo napadnuti ispred sjedišta Nove, a onda se obračun nastavio kada ih je više osoba napalo ispred Urgentnog centra, saopšteno je na vanrednoj konferenciji za novinare Demokratskog fronta.

Radi se o Dejanu Gojkoviću i Goranu Nikeziću, bivšim pripadnicima Sedmog bataljona, koji su uhapšeni sa još tri osobe nakon, kako je saopšteno iz policije, tuče u Njegoševoj ulici koja se desila o 14.30.

Kako je saopšteno iz policije, tom prilikom su uhapšeni Davor Zlatičanin (24), Gledis Čekaj (34) i Đorđije Šunjević (31) koji su, kako se sumnja, u tuči učestvovali sa jedne strane, i Gojković i Nikezić na drugoj strani.

Nikezić se javio u Urgentni blok radi ukazivanja ljekarske pomoći zbog povreda koje je zadobio u tuči, a sukob se djelimično nastavio i u krugu Kliničkog centra, navedeno je iz policije.

Nebojša Medojević kazao je da kompletno Predsjedništvo DF-a preuzima odgovornost za sve što se desi u narednom periodu.

Medojević je kazao da je današnji incident orkestrirala Agencija za nacionalnu bezbjednost i pozvao na rješavanje političke krize.

Bonus video: