Ašanin: Mojkovcu je dosta prevara i obmana

Predsjednik Opštinskog odbora URA Mojkovac je pozvao aktuelnog predsjednika opštine Dejana Medojevića da saopšti istinu građanima, a ona je, smatra Ašanin, da sa ovakvom državnom i lokalnom vlašću i načinom upravljanja, Mojkovac nema nikakvu perspektivu
1 komentar(a)
Ivan Ašanin, Foto: Građanski pokret URA
Ivan Ašanin, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 15.06.2017. 15:02h

Procesuiranja mojkovačkih aktera afere „Snimak“ i dalje nema, predsjednik opštine se hvali razvojnim projektima koji to nijesu, a Mojkovac je zaboravljen od državne i lokalne vlasti, čime uostalom dijeli sudbinu cijelog sjevera Crne Gore, navodi predsjednik Opštinskog odbora URA Mojkovac, Ivan Ašanin.

On je pozvao aktuelnog predsjednika opštine Dejana Medojevića da saopšti istinu građanima, a ona je, smatra Ašanin, da sa ovakvom državnom i lokalnom vlašću i načinom upravljanja, Mojkovac nema nikakvu perspektivu.

„Pozivate se na programe o razvoju Mojkovca čiji su temeljni razvojni djelovi pisani ravno prije decenije a čiju su realizaciju pred svaki izborni ciklus obećavali iz podgoričke centrale DPS-a i gle čuda sa istim tim programom nakon deceniju mašete i kažete da imate program i da će te Mojkovcu dati perspektivu“, rekao je Ašanin.

On ističe i da se sada po ko zna koji put planira otvaranje Bjelasice a da će građani Mojkovca "opet biti izigrani i prevareni“ i poziva lokalne funkcionere DPS-a „da budu principijelni i da jednom u svojoj političkoj karijeri osjete ličnu i društvenu odgovornost tako što će dati ostavke na svoje funkcije“.

„Svima vama Mojkovac služi kao odskočna daska za Podgoricu, jednako kao vašem, sada glavnom mentoru iz Podgorice. Utrkujete sa nekoliko DPS klanova ko će biti bliži šefu, a ne ko će reći istinu da program nije ostvaren, da nema nijednog zaposlenog u realnom sektoru, da nema strateških projekata i investicija. Vi se danas pozivate na neostvarene programe i mašete planovima o novim radnim mjestima i o tenderima za Bjelasicu...," dodaje Ašanin.

On navodi i da planirani most na Tari u Podbišću i put uz Bjelojevićku rijeku nije dobro tehničko rješenje, zato što ga nijesu projektovali stručnjaci već partijski činovnici i to isključivo radi pravljenja pojedinačnih interesa.

„Mojkovcu ne trebaju zaobilaznice, Mojkovcu trebaju putevi da neko svrati u njega. Od ovog projekta mosta u Podbišću i puta prema Bjelasici, tj. do privatne hidrocentrale u Bjelojevićima Mojkovac nema koristi i takav projekat može biti razvojni samo za uzak krug ljudi koji će zahvaljujući novcem građana unaprijediti svoje poslovanje. A građani odlično znaju ko je i na čije ime uzeo koncesiju za pomenutu minihidrocentralu," ističe Ašanin.

On je uputio apel mojkovačkim funkcionerima da pitaju Mojkovčane hoće li imati koristi od ovog projekta, a u prvom redu Bjelojevićane i Pržištane i poručio im da poslušaju struku prije nego krenu u realizaciju projekta za privatne svrhe.

"Uskoro dolaze lokalni izbori na kojima će prevareni i poniženi građani Mojkovca znati da kazne one zbog kojih je Mojkovac decenijama u nezavidnom i alarmantnom položaju," zaključio je Ašanin.

Bonus video: