"BUDVA VIŠE LIČI NA VAŠARIŠTE NEGO NA METROPOLU TURIZMA"

Čučka: Nova vlast u Budvi demonstrira bahatost i neznanje

Iz Crnogorske zaključuju da žale što je Budva i sa novom vlašću nastavila da funkcioniše na sličan ili još gori način od prethodne vlasti
9 komentar(a)
Miodrag Čučka, Foto: Vuk Lajović
Miodrag Čučka, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.02.2019. 01:33h

Sezona  je odavno počela, a naša Budva mnogo više liči na primitivno vašarište, nego na metropolu turizma, smatra Miodrag Čučka, predsjednik OO Crnogorske Budva.

"Sada je već lako vidjeti da nova koaliciona vlast u Budvi ne funkcioniše jer su stihija i devastacija jači od svakog vida organizovanosti u našem gradu. Najzad nam mora biti jasno da su predizborne poruke bile puki populizam i demagogija jer rezultati vladavine ukazuju na nesposobnost, neznanje i nedostatak političke volje da grad funkcioniše u skladu sa očekivanjima građana i brojnih turista. Kontak zona oko Starog grada i šetališta u Budvi i Bečićima nijesu ništa drugo do pravo primitivno vašarište koje ove godine opslužuju prvenstveno zaslužni glasači koalicije na vlasti. Ulice u Petrovcu su u haotičnom stanju, ali se niko zbog toga ne uzbuđuje. U najatraktivnijoj uvali naše rivijere, u Pržnu, i dalje postoji problem izlivanja fekalija i neriješen kanalizacioni sistem, a niko se na to ne osvrće. Više je nego očigledno da je naša Budva ovu turističku sezonu dočekala u mnogo gorem stanju nego ranijih godina", navodi Čučka.

On dodaje da su upozorenja novoj vlasti ostala su neispunjena jer je, kako navodi, "očigledno bilo najvažnije zadovoljiti svoje glasače privremenim lokacijama po istom modelu kako je to ranije radila i DPS vlast".

"Protekla vlast je preko svojih organizovanih kriminalnih grupa opljačkala naš grad, a ova vlast demonstrira bahatost i neznanje, bez želje da izvuče pouke iz funkcionisanja svojih prethodnika. U veoma kratkom vremenu smo morali shvatiti da predsjednik Opštine ne odgovara na postavljena pitanja, da su transparentnost i depolitizacija bili samo predizborne najave, da Skupštinu ne treba nastavljati nakon podjele lokacija kao najvažnijeg opštinskog plijena. Za tako kratko vrijeme, nažalost, morali smo mnogo toga ružnog shvatiti i prihvatiti od nove koalicione vlasti u Budvi."

Iz Crnogorske zaključuju da  žale što je Budva i sa novom vlašću nastavila da funkcioniše na sličan ili još gori način od prethodne vlasti.

"Po ko zna koji put populizam i demagogija su odnijeli pobjedu nad zdravim razumom i dobrim namjerama. Izgleda da je prevelika želja nove vlasti u izbornoj kampanji da se dopadnu svima, bila samo siguran put do neuspjeha. S obzirom da je Crnogorska kao konstruktivna opozicija, pomagala konstituisanje aktuelne vlasti, u uvjerenju da im treba pružiti šansu, sada nakon svega viđenog moramo na svojim organima stranke preispitati svoj politički odnos prema vlasti u Budvi i donijeti adekvatne odluke."