Zogović: Brajović zvao naoružane civile koji su bili spremni da pucaju, fašistička poruka Marte Šćepanović

"Da zastiđe ove odluke bude kompletno, potrudio se Luiđ Škrelja, koji je, zloupotrebljavajući funkciju predsjednika, u jednom trenutku upravo pozvao te naoružane civile, ne bi li, okuražen njihovim prisustvom, i sam u svom bijednom očaju pokušao da izgleda opasno", istakao je Zogović
55 pregleda 12 komentar(a)
Milun Zogović
Milun Zogović
Ažurirano: 14.06.2017. 13:15h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović saopštio je danas da predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović mora da odgovori zbog čega je na dan zasijedanja Administrativnog odbora pozvao pojačanje od 30 naoružanih policajaca u civilu.

Administrativni odbor je u ponedjeljak jednoglasno donio odluku o ukidanju imuniteta poslaniku DF Nebojši Medojeviću. Odluka će biti proslijeđena Skupštini na konačnu odluku.

"Ivan Brajović, predsjednik korumpiranog Sinđinog Parlamenta, mora odgovoriti crnogorskoj javnosti zbog čega je na dan zasijedanja Administrativnog odbora pozvao pojačanje u liku trideset naoružanih policajaca u civilu. Ovaj čin militarizovanja Skupštine najbolje oslikava stanje represije, koju Sinđina parlamentarna većina demonstrira u strahu od promjena, koje ni montirani procesi protiv lidera DF-a neće zaustaviti. Zato javno pitam, na osnovu koje bezbjedonosne procjene, i na osnovu kojeg člana Poslovnika o radu Skupštine, je Ivan Brajović pozvao pojačanje od trideset naoružanih civila. Da zastiđe ove odluke bude kompletno, potrudio se Luiđ Škrelja, koji je, zloupotrebljavajući funkciju predsjednika, u jednom trenutku upravo pozvao te naoružane civile, ne bi li, okuražen njihovim prisustvom, i sam u svom bijednom očaju pokušao da izgleda opasno", istakao je Zogović.

On je dodao da u svijetu ne postoji Parlament u kojem predsjednik Administrativnog odbora, okružen naoružanim nepoznatim licima, čita proglas specijalnog državnog tužioca, koji nije imao hrabrosti da se suoči s poslanicima DF-a.

"Uz to će ostati i zabilježena fašistička poruka Marte Šćepanović, koja je poručila da nas treba "išćerati iz Crne Gore", kojom je i definitivno zaokružena ideološka matrica planiranog progona i pogroma svih koji drugačije misle od lopovske družine u DPS. A Ivan Brajović, ucijenjen zbog "Limenke", poput lutke u teatru apsurda, a po nalogu Mila Đukanovića i Duška Markovića, Skupštinu "pojačava" desetinama naoružanih ljudi, koji su bili spemni da pucaju na sedmoricu golorukih poslanika DF-a. I još daju sebi za pravo da se posle svega pozivaju na nekakav Etički kodeks, koji su prekršili po svim osnovama u manijakalno histeričnoj žurbi brutalnog gaženja Ustava i zakona, da bi po nalogu ostrašćenog Katnića odredili pritvor liderima DF-a", rekao je Zogović.

Po njegovim riječima, ni u Poslovniku, ni Etičkom kodeksu nigdje ne piše da u Skupštini mogu biti naoružani civili, posebno ne u vrijeme trajanja sjednice odbora.

"Ali njihovo prisustvo najbolje govori o opravdanom strahu od DF-a, jer suočeni sa rukom pravde, koja će ih sve stići, u DPS-u posežu za posljednjim elementima beščašća, u kojem su ogrezli do grla. Zato nas neće začuditi ako Ivan Brajović, u strahu od DF-a, na plenum pozove i NATO trupe, da odbrane njega i Milivoja Katnića od suda javnosti. Međutim, trebalo bi da znaju da im ni NATO ne može pomoći da održe u političkom životu jednu mafijaško-koruptivnu hobotnicu, čiji se kraj približava", zaključio je Zogović.

Bonus video: