Savjetnik premijera prenio Rusima Markovićevu čestitku

Eraković je, inače, posredovao u razgovoru premijera i ruskog komičara Alekseja Stoljarova koji se predstavio kao ukrajinski predsjednik Petro Porošenko
240 pregleda 11 komentar(a)
Aleksandar Eraković Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Eraković Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.06.2017. 05:52h

Dvije nedjelje nakon što mu je Ministarstvo vanjskih poslova uručilo protestnu notu, ruski ambasador Sergej Gricaj upriličio je proslavu povodom Dana državnosti, kojoj je, između ostalih, prisustvovao prvi savjetnik premijera Duška Markovića, Aleksandar Eraković.

“Ambasadoru Ruske Federacije čestitke predsjednika Vlade prenio je glavni politički savjetnik lično,” saopšteno je “Vijestima” iz Vlade.

Eraković je, inače, posredovao u razgovoru premijera i ruskog komičara Alekseja Stoljarova koji se predstavio kao ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

Više vladinih zvaničnika kazalo je nedavno da su odnosi dviju zemalja na najgorem nivou i da treba raditi na njihovom poboljšanju.

Iz Ambasade su “Vijestima” kazali da ne žele da saopšte ko je pozvan na prijem.

Proslavi su prisustvovali poslanici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević, Jovan Vučurović, Strahinja Bulajić, Predrag Bulatović i Marina Jočić...

Mandić i Knežević se zbog čestih putovanja u Moskvu nalaze na optužnici Specijalnog državnog tužilaštva u vezi sa planiranjem državnog udara na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra.

Na prijemu su bili poslanici Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović i Demokrata Aleksa Bečić.

“Kao i prošle godine, svečanim prijemima povodom Dana državnosti Ruske Federacije i Dana državnosti Sjedinjenih Američkih Država prisustvuje delegacija Demokratske Crne Gore na najvišem nivou, koju predvodi predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić”, rekli su iz Demokrata.

Prijemu nisu prisustvovali predstavnici Bošnjačke stranke i HGI

Bonus video: