Po prijavi pokreta URA: SDT ispituje rad Brodogradilišta

Milošević ističe da je posebno važno naglasiti da je „stečajni upravnik dobio saglasnost za 100 tona, dok je on kompaniji „Cezar Montenegro“ omogućio da izveze skoro 10 puta više, i to raznih sirovina“
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2017. 12:15h

Krajnje je vrijeme da Specijalno državno tužilaštvo procesuira slučaj „Brodogradilište“, jer nema vremena za gubljenje. Naime, po našim saznanjima, u Brodogradilištu je do danas izvezeno više od 1.000 tona raznih seknudarnih sirovina, šta je čak 10 puta više od predviđenog. To je samo još jedan u nizu dokaza da stečajni upravnik, suprotno zakonu, radi na štetu Brodogradilišta, istakao je funkcioner pokreta URA Rade Milošević.

On je juče, od Vrhovnog državnog tužilaštva, dobio obavještenje da je krivična prijava koju je podnio protiv stečajnog upravnika u „Jadranskom brodogradilištu“ AD Bijela Žarka Ostojića, predata na dalju nadčežnost Specijalnom državnom tužilaštvu.

„Još 5. juna sam, od stečajnog upravnika, tražio da nam dostavi na uvid Ugovor, koji je potpisao sa kompanijom „Cezar Montenegro“, zapisnik sa sjednice Odbora povjerilaca (na kojoj je dobio famoznu saglasnst), obavještenje o plaćenoj carini za robu koja se izvozi iz Brodogradilišta, kao i informaciju - koliko je tona izvezeno do dana dostavljanja dopisa. Međutim, očekivano - odgovor stečajnog upravnika je izostao“, naveo je Milošević.

On ističe da je posebno važno naglasiti da je „stečajni upravnik dobio saglasnost za 100 tona, dok je on kompaniji „Cezar Montenegro“ omogućio da izveze skoro 10 puta više, i to raznih sirovina“.

„Apelujemo na Specijalno državno tužilaštvo da što prije formira predmet po ovom slučaju i u najskorijem roku ispita poslovanje stečajnog upravnika, koji je i od ranije dobro poznat pravosudnim organima. Bitno je utvrditi sve zakonske činjenice, kako bi se zaustavila ogromna šteta koja se smišljeno nanosi Brodogradilištu i crnogorskoj privredi“, ukazao je Milošević.

Galerija

Bonus video: