DPS: Nismo prekršili kodeks ako smo uzvraćali na uvrede DF-a

Poslanici DF-a I DPS-a razmjenili su juče uvrede poput “mišu”, “bitango”, “ološu” i “izdajniku” na sjednici Administrativnog odbora na kojoj je odlučivano o predlogu da se ukine imunitet poslaniku Nebojši Medojeviću
60 pregleda 16 komentar(a)
Administrativni odbor, imunitet, Foto: Savo Prelević
Administrativni odbor, imunitet, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2017. 17:52h

Poslanici Demokratske partije socijalista nisu prekršili Etički kodeks time što su uzvraćali istim uvredama koje su njima uputili poslanici Demokratskog fronta, smatra poslanica Marta Šćepanović.

“Ne, ne smatram uopšteda sam uputila niti uvrede poslanicima Demokratskog fronta, niti provokacije, samo sam odgovaralaiI vodila sam računa koje sam juče izgovarala na odbotu. Vi znate sve je snimljeno,” kazala je poslanica na konferenciji za novinare.

Poslanici DF-a I DPS-a razmjenili su juče uvrede poput “mišu”, “bitango”, “ološu” i “izdajniku” na sjednici Administrativnog odbora na kojoj je odlučivano o predlogu da se ukine imunitet poslaniku Nebojši Medojeviću.

Sjednica Skupštine na kojoj će biti donijeta konačna odluka još nije zakazana, kazali su poslanici DPS.

Iz DPS-a su pozvali predsjednika Skupštine Ivana Brajovića da sankcioniše ponašanje poslanika Demokratskog fronta.

Šćepanović je istakla da je, poslije serije incidenata, u planu je da se radi novi Etički kodeks i da se radi na izmejni Poslovnika, posebno u onom dijelu koji se tiče održavanja reda na sjednici Skupštine

“A očigledno, kao što vidite, moraćemo raditi na održavanju reda I na sjednica odbora. Jer praksa uvijek najbolje pokaže u kom dijelu I određeni zakon, a u ovom slučaju Poslovnik, treba mijenjati. A sigurno je da je prethodna praksa pokazala, makar zadnje tri godine, da se poslovnik u tom dijelu detaljno mora mijenjati,” kazala je ona.

Poslanici DPS-a su osudili ponašanje poslanika DF-a i kazali da su protiv njih podnijeli prijave nadlženim organima.

Bonus video: