URA: Loši đaci da odu sa funkcionerskih mjesta

Drsko prevrtanje činjenica i istina izvode oni koji su bez iole društvene i lične odgovornosti, oni koji godinama prevarama i neljudskim činjenjem parazitiraju na svojim funkcionerskim mjestima, rekao je član Foruma mladih GP URA, Milan Đaković
93 pregleda 2 komentar(a)
Milan Đaković, Foto: Građanski pokret URA
Milan Đaković, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 09.06.2017. 15:19h

Građani Crne Gore odavno ne žive realan život jer je stepen vrijeđanja inteligencije od strane državnih funkcionera vlasti moguć jedino u paralelnom univerzumu, ističe u saopštenju za medije član Foruma mladih Građanskog pokreta URA, Milan Đaković.

Kako navodi, svi oni koji su godinama kreirali našu društvenu stvarnost sada krive opozicione predstavnike zbog pogubne politike i tako opravdavaju najavljene mjere štednje koje će opet pretrpjeti građani.

"Takvo drsko prevrtanje činjenica i istina izvode oni koji su bez iole društvene i lične odgovornosti, oni koji godinama prevarama i neljudskim činjenjem parazitiraju na svojim funkcionerskim mjestima," rekao je Đaković.

On navodi i „da zabrinjava to što Vlada Crne Gore ostaje gluva na podatak da je 40% mladih nezaposleno i da svaki drugi mladi građanin ove zemlje budućnost vidi izvan njenih granica“, dodajući da „sada bez ikakvih skrupula kreatori takve višedecenijske politike pripremaju nove namete građanima uz podršku starih partnera ove vlasti“.

Đaković je pozdravio stav mladih Liberalne partije koji su reagovali sopštenjem da je neprihvatljivo podizanjanje taksi i poreza u cilju sanacije pogubne ekonomske politike, ocijenivši ga iznenađujućim i naveo “da nema smisla ostajati u vlasti ukoliko se ekonomska politika Liberalne partije ne slaže sa politikom DPS-a”.

“Crnu Goru decenijama vode najgori đaci koju su pokazali koliko umiju tako što su državu zaduživali skupim kreditnim aranžmanima a onda taj isti novac trošili kroz visoku javnu potrošnju, nagomilanu i neefikasnu javnu upravu sa partijskim vojnicima i davanjem povlastica svojim partnerima,” naglašava Đaković.

On zaključuje da “Crna Gora ne smije odlagati neophodne reforme i da izlaz iz postojeće nezavidne situacije može biti samo u smjeni ovakve vlasti i dolasku nove koja će sanirati posljedice javašluka prethodnika i omogućiti građanima pristojan život”.

Bonus video: