Lekić: Međunarodni faktori da izađu iz kontradikcije povodom 16. oktobra

0 komentar(a)
Maris Davije, Miodrag Lekić, Foto: Demos
Maris Davije, Miodrag Lekić, Foto: Demos
Ažurirano: 08.06.2017. 13:07h

Međunarodni faktori treba da izađu iz kontardikcije u kojoj se s jedne strane 16. oktobar tretira kao dan nesumnjivog pokušaja terorizma i nasilnog osvajanja vlasti, a sa druge ima karakter normalnog izbornog dana, saopštio je danas lider Demosa Miodrag Lekić.

On se kako je saopšteno iz Demosa sastao sa šeficom misije OEBS u Crnoj Gori Maris Davije.

U saopštenju Demosa se dodaje da je tokom razgovora posebno bilo riječi o izbornoj materiji i potrebi njenog unapređivanja.

"OEBS će na tome i dalje predano raditi, između ostalog i na bazi zaključaka ODIHR- a, a posebno u kontekstu predstojećih predsjedničkih i lokalnih izbora koji će se održati naredne godine", rekla je Davije, a saopšteno je iz Demosa.

U saopštenju se takođe navodi da je u dijelu razgovora o proteklim parlamentarnim izborima, Lekić naglasio njihov sporni legitimitet imajući u vidu da su održani na dan objavljenog državnog udara i pokušaja terorizma.

"Od posebnog značaja za zemlju je izlazak iz duboke političko-ekonomske krize, za koju je neophodno otvaranje vlasti prema demokratskim zahtjevima opozicije. U protivnom, ostaje neregularnost institucionalno-političkog stanja u zemlji i dalja suspenzija bazičnih postulata demokratije", rekao je Lekić.

Iz Demosa su rekli i da su se Davije i Lekić saglasili o korisnosti nastavka daljeg dijaloga između delegacije OEBS i Demosa.

Bonus video: