DSS: Vučić da pokaže je li mu bliži progonjeni Srbin Mandić ili albanofilna i NATO-filna Đukanovićeva vlast

DSS je saopštila da da Srbija i njena Vlada imaju ustavnu obavezu da štite pripadnike srpskog naroda van granica Srbije
61 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Aleksandar Vučić, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 08.06.2017. 12:15h

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocijenila je danas da je crnogorska vlast potvrđivanjem optužnice u slučaju navodnog državnog udara protiv predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića nastavila sa progonom pripadnika srpskog naroda.

"Zatiranje ćirilice, pokušaji da se na svaki način onemogući rad Srpske pravoslavne crkve, obespravljenost pripadnika našeg naroda pri dobijanju posla u državnoj upravi, svaka moguća podrška albanskim separatistima na Kosmetu, nisu bili dovoljni Đukanovićevoj (predsjednik DPS - Milo Đukanović - prim. Vijesti online) vlasti. Neophodno joj je da se obračuna i sa srpskim političkim vođama, svjedocima Đukanovićevih nedjela", navodi se u saopštenju DSS-a.

DSS dodaje da Srbija i njena Vlada imaju ustavnu obavezu da štite pripadnike srpskog naroda van granica Srbije.

"Na Vučiću i njegovim partnerima je da pokažu djelima da li im je bliži progonjeni Srbin Andrija Mandić ili albanofilna i NATO-filna Đukanovićeva vlast", dodaje se.

Viši sud u Podgorici potvrdilo je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva povodom optužnice koju je Specijalno državno tužilaštvo podnijelo protiv lidera Demokratkog fronta u slučaju državni udar. Optužnicom Specijalnog tužilaštva osim lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića te Mandićevog vozača Mihaila Čađenovića obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Edvard Šišmakov i Vladimir Popov kao i devet srpskih državljana.

Bonus video: