MUP ćuti: Je li za DPS dozvoljeno nenajavljeno okupljanje ispred Vlade?

“Očigledno je da pravni poredak ne važi jednako za sve građane, već da povlašćena i nezakonito obogaćena manjina ima neuporedivo veća građanska prava, od osiromašene i obezvrijeđene većine građana, kao žrtava DPS-ove politike, koja želi da iskaže svoje nezadovoljstvo”, ocijenio je član Predsjedništva URA Zoran Mikić za “Vijesti”
82 pregleda 0 komentar(a)
Duško MArković mladi DPS, Foto: DPS
Duško MArković mladi DPS, Foto: DPS
Ažurirano: 08.06.2017. 07:44h

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije odgovaralo da li je Demokratska partija socijalista imala dozvolu da ispred Vlade dočeka njenog predsjednika Duška Markovića.

Mladi DPS-a, na čelu sa poslanikom Mihailom Anđušićem, čekali su premijera juče na vratima Vlade da bi mu čestitali na zvaničnom prijemu u NATO.

Tom prilikom uručili su mu plaketu i tortu sa njegovim i likom generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Prema Zakonu o javnim okupljanjima, ona nisu dozvoljena na prostoru koji se nalazi na udaljenosti 10 metara od sjedišta Vlade.

MUP nije odgovarao “Vijestima” da li je skup prijavljen a, ako nije dozvoljen, zbog čega službenici policije nijesu reagovali.

“Očigledno je da pravni poredak ne važi jednako za sve građane, već da povlašćena i nezakonito obogaćena manjina ima neuporedivo veća građanska prava, od osiromašene i obezvrijeđene većine građana, kao žrtava DPS-ove politike, koja želi da iskaže svoje nezadovoljstvo”, ocijenio je član Predsjedništva URA Zoran Mikić za “Vijesti”.

Dodaje da su imali više razloga za doček.

“Uzimajući u obzir ekonomsku politiku DPS-a, njihovu servilonost prema investitorima sa Interpolovih lista i tajkunima, a naviku da račune za takvu ekonomsku politiku ispostavljaju građanima, vjerujemo da je pravi povod okupljanja Savjeta mladih DPS-a, ispred zgrade Vlade, bila proslava rasta PDV-a i pada životnog standarda građana”. Šef Mladih DNP Nikola Jovanović konstatovao je da je među njima bio veliki broj zaposlenih u državnoj upravi i pitao zašto u tom periodu nisu bili na radnim mjestima.

Bonus video: