Tivat: Zastave Jugoslavije, SR Crne Gore i SKJ na pola koplja zbog članstva u NATO

"Naš genijalni vizionar i mudri slobodar Njegoš je još prije 170 godina u "Gorskom vijencu" predvidio ulazak Crne Gore u NATO pakt svojim stihovima: "Vuk na ovcu svoje pravo ima ka’ tiranin na slaba čovjeka", kazao je između ostalog Marko Perković, generalni konzul SFRJ
688 pregleda 15 komentar(a)
Zastave na pola koplja, Foto: Generalni konzulat SFRJ
Zastave na pola koplja, Foto: Generalni konzulat SFRJ
Ažurirano: 07.06.2017. 14:13h

Odmah nakon što je ispred sjedišta NATO u Briselu podignuta crnogorska zastava na Generalnom konzulatu SFRJ u Tivtu spuštene su na pola koplja zastave Jugoslavije, Socijalističke Republike (SR) Crne Gore i Saveza komunista Jugoslavije (SKJ), saopštio je danas Marko Perković, generalni konzul SFRJ.

Zastava Crne Gore podignuta je danas ispred sjedišta NATO u Briselu povodom učlanjenja Crne Gore u taj vojno-politički savez.

"Crna Gora je poslije 101 godinu po drugi put u svojoj slavnoj istoriji potpisala, ovaj put najsramniju, kapitulaciju. Naš genijalni vizionar i mudri slobodar Njegoš je još prije 170 godina u "Gorskom vijencu" predvidio ulazak Crne Gore u NATO pakt svojim stihovima: "Vuk na ovcu svoje pravo ima ka’ tiranin na slaba čovjeka". Ko su tirani i hijene, a ne vukovi, dobro smo osjetili na svojoj koži. A šta smo mi? Ovce ili loši ljudi? Definitivno i jedno i drugo", izjavio je Perković.

Bonus video: