Bulatović: Milić izgradio atmosferu podaništva i elitizma

"Ko su članovi partije i opštinskih odbora da bi se pitali za mišljenje? U njihovo ime oglašavaju se čelnici odbora. Kao ko? Isključivo kao poslušni pojedinci. Da li je to odraz raspoloženja većine članova SNP? Ne znamo, jer se u SNP broje i računaju samo čelnici, ma ko oni bili", navodi Bulatović
125 pregleda 6 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.06.2017. 15:19h

Zahtjev koji je 15 čelnika opštinskih odbora SNP uputilo Srđanu Miliću da predsjedava partijom do održavanja kongresa još jedan je djelić mozaika jednoumja i dodvorništva koji se posljednjih nekoliko godina marljivo slaže u nekada najjačoj opoziconoj partiji, ocijenio je član Opštinskog odbora SNP Bar Branko Bulatović.

Bulatović smatra da Milić treba da ide jer je "izgradio atmosferu podaništva i elitizma".

"Ko su članovi partije i opštinskih odbora da bi se pitali za mišljenje? U njihovo ime oglašavaju se čelnici odbora. Kao ko? Isključivo kao poslušni pojedinci. Da li je to odraz raspoloženja većine članova SNP? Ne znamo, jer se u SNP broje i računaju samo čelnici, ma ko oni bili", navodi Bulatović.

On tvrdi da je u Baru sjednica Opštinskog odbora posljednji put održana još prije parlamentarnih izbora u oktobru 2016. a da je saziv OO diskutabilan jer je novi trebalo, kako navodi, da bude izabran još 2011.

"I to nikome od čelnika ne smeta. Niko ni da mrdne prstom. Čelnici se ne bave time, njihovo je da se odbrani vođa", dodaje Bulatović.

On smatra da su potpisi zahtjeva da Milić ne odstupi samo demonstracija samovolje, a ne demokratija.

"Ovo je neki drugačiji SNP od onog koji je bio opoziciona gromada, koga su respektovali i oni koji su bili protiv njega. Ovo je SNP koji je razočarao nas mnoge koji smo godinama svim srcem uz njega. A nismo čelnici. Dakle, onaj ko je iz Bara potpisao pismo podrške pojedinac je kao i ja koji sam protiv takve podrške. Na koj se to vagi mjere težine naših glasova? Koliko ja znam, u demokratiji je svaki glas jednako vrijedan", zaključuje Bulatović.

Bonus video: