Bošnjačka stranka negirala Muhovića: O podršci DPS-a nisu ni govorili

Muhović kazao da BS neće podržati predsjedničkog kandidata DPS
84 pregleda 5 komentar(a)
Rafet Husović, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Rafet Husović, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2017. 06:33h

Bošnjačka stranka (BS) negirala je šefa petnjičkog odbora Adnana Muhovića da neće podržati predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) na izborima sljedeće godine, poručivši da se o tom pitanju u stranci nije ni raspravljalo.

“Bošnjačka stranka se ni na jednom partijskom organu nije bavila pitanjem predsjedničkih izbora koji će biti održani naredne, 2018. godine. Vjerujemo da nas, do datuma raspisivanja izbora, očekuje niz drugih izazova”, saopšteno je “Vijestima” iz stranke Rafeta Husovića.

Predsjedništvo BS je na posljednjim predsjedničkim izborima 2013. podržalo kandidata DPS-a Filipa Vujanovića. Vujanović je kazao početkom marta u Sarajevu da je kandidatura lidera DPS-a Mila Đukanovića za predsjednika države realna opcija i da ima njegovu podršku.

Muhović je u petak kazao da zbog raskida koalicije dvije stranke u Petnjici oni neće podržati kandidata DPS-a.

“DPS ima nikad manji broj ministara, da gubi tlo pod nogama, da ih 'guraju' sa nekih važnih međunarodnih sastanaka… ali i ne samo sa takvih sastanaka, već i iz vlasti u Budvi, Kotoru, H. Novom, a taj proces se nastavlja, sve do predsjedničkih izbora, na kojima nećete dobiti podršku BS-a upravo zbog vašeg licemjernog ponašanja prema BS-u u Petnjici. Pa to objasnite vašem šefu Đukanoviću”, navodi se u saopštenju Muhovića.

Muhović je smijenjen sa mjesta predsjednika Skupštine opštine Petnjica na sjednici sredinom marta, a u korist te odluke glasalo je 15 odbornika DPS-a i po dva Socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije.

Nekoliko dana kasnije, opštinski odbor BS-a je raskinuo koaliciju sa DPS-om.

Bonus video: