ASK: Nijesmo dobili odluku Suda za prekršaje o obustavi postupka protiv DF

"Netačne su tvrdnje ovog političkog subjekta da direktor Agencije u svom radu postupa u skladu sa bilo čijim instrukcijama ili naređenjima, već postupa isključivo u skladu sa odredbama zakona kojim su precizno definisane obaveze političkih subjekata u predizbornom procesu", saopšteno je iz Agencije za sprečavanje korupcije.
62 pregleda 0 komentar(a)
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Ažurirano: 02.06.2017. 15:41h

Agencija za spječavanje korupcije (ASK) još nije dobila odluku od Suda za prekršaje o obustavi postupka protiv Demokratskog fronta (DF) i u ovom trenutku se ne može zaključiti da je taj politički subjekat radio zakonito i da nije bilo predizbornih zloupotreba.

"U vezi kontinuiranog iznošenja stavova predstavnika Demokratskog fronta, a u odnosu na odluku Suda za prekršaje da obustavi postupak koji je protiv tog političkog subjekta pokrenula Agencija za sprječavanje korupcije, obavještavamo javnost da Agencija od Suda još nije dobila obrazloženje te odluke. Agencija će tek nakon što dobije odluku Suda za prekršaje odlučiti kako će se dalje odrediti u tom slučaju i informisati javnost o svim aspektima tog slučaja. U ovom trenutku se ne može iznijeti zaključak, kakav iznosi DF, da je taj politički subjekat radio zakonito i da nije bilo predizbornih zloupotreba. Takođe, netačne su tvrdnje ovog političkog subjekta da direktor Agencije u svom radu postupa u skladu sa bilo čijim instrukcijama ili naređenjima, već postupa isključivo u skladu sa odredbama zakona kojim su precizno definisane obaveze političkih subjekata u predizbornom procesu", saopšteno je iz Agencije za sprečavanje korupcije.

Bonus video: