TA poručila SD-u: Jadne aluzije "Ramadaša", recite koja vam nacija smeta

"Ispod žita nam gospoda "Ramadaši" spočitavaju da nekim listama koje je TA podržala na državnim izborima prefiks građanski ne pristaje baš najbolje, pa ih molimo da to malo pojasne"
67 pregleda 1 komentar(a)
Tivatska akcija, Foto: Siniša Luković
Tivatska akcija, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.06.2017. 12:52h

Činjenica da "tivatske" Socijaldemokrate (SD) odgovaraju na saopštenje Tivatske Akcije na portalu "Vijesti", a na sajtu Radija Tivat mnogo kasnije, tek kad je postalo jasno da smo primijetili njihov "odgovor" na portalu podgoričkog medija, ukazuje da je isti pisan u njihovoj centrali u "Ramadi" (hotel u Podgorici - prim. Vijesti online), a ne u Tivtu, što je potpuno razumljivo s obzirom na intelektualne kapacitete tivatskog SD-a, o kojima, kao što vidimo, njihova centrala nikako ne bi htjela da se govori", saopštili su iz Tivatske akcije (TA).

Opštinski odbor SD Tivat juče je saoptio da smatra da TA, kad ponestane argumenata, pribjegava prizemnim uvredama o obrazovanju i intelektu.

"A centrala iz "Ramade" umjesto da se izjasni o tome da li će podržati da Opština Tivat dobije svoj udio u akcijama Aerodroma pribjegava u svom saopštenju nekakvim jadnim aluzijama. Tako pišu o nekim našim navodnim ideološkim vođama oni kojima su i vođe i ideologija sadržani u "Limenci", plaćanju partijskih računa novcem državnih preduzeća, davanju lažnih iskaza na sudu, i slično. Takođe, ispod žita, spočitavaju nam gospoda "Ramadaši" da nekim listama koje je TA podržala na državnim izborima prefiks građanski ne pristaje baš najbolje, pa ih molimo da to malo pojasne", kazali su iz TA.

Iz te partije su dodali da je SD istovremeno u koaliciji na državnom nivou sa tri nacionalne stranke, te da ta činjenica, sama po sebi, nikome normalnom ne može biti sporna.

"Ipak, nama bi nešto da spočitaju, ali ne smiju otvoreno. Pa ih ohrabrujemo da budu otvoreni i pojasne cijeloj Crnoj Gori: koja to lista od onih koje smo podržali na državnim izborima nije bila "Ramadašima" dovoljno građanska, ili, još preciznije: koja im nacija i njeni predstavnici toliko smetaju na tim listama? Jer, u tome je suština vašeg prigovora, zar ne, gospodo iz "građanske" i "socijaldemokratske" partije? Na kraju, možda i najkomičnije od svega u saopštenju SD: gospoda se hvale da su Aerodromi uspješno preduzeće jer njihovi kadrovi upravljaju istima! Gospodo iz SD-a, Aerodromi su profitabilni uprkos vašim kadrovima, uprkos partijskom zapošljavanju, uprkos prepuštanju privatnicima pojedinih vrlo unosnih djelatnosti jer imaju monopol u zemlji kojoj je turizam glavna privredna grana. Aerodrom Tivat nije bio ništa manje profitabilan i prije nego su ga vaši kadrovi preuzeli. A pošto kako kažu iz centrale SD njihovi kadrovi ipak "zaviruju u obimne knjige", mi im savjetujemo da zavire još jednom, pa možda u knjigama nađu i da osoblje jednog međunarodnog aerodroma treba da ima uniforme. I konačno ih kupe, jer zaposlenici Aerodroma Tivat čitavu deceniju uniformu nijesu vidjeli", zaključuje se u saopštenju Tivatske akcije.

Bonus video: